Castellum investerer 860 mio. kr. i Henning Larsen-projekt

Det svenske ejendomsselskab har besluttet at skyde et stort millionbeløb i ny domstol i Malmö på 25.000 kvm. Det bliver et af investorens største projekter nogensinde.
Illustration af den kommende retsbygning i Malmø, som Henning Larsen Architects har tegnet. | Foto: Illustration: Henning Larsen Architects
Illustration af den kommende retsbygning i Malmø, som Henning Larsen Architects har tegnet. | Foto: Illustration: Henning Larsen Architects

Den svenske ejendomskoncern Castellum investerer 1,2 mia. svenske kr., svarende til lidt over 860 mio. danske kr., i  den kommende domstol i Malmø i Sverige.

Det skriver Castellum i en pressemeddelelse.

Domstolsverket, som ejendommen hedder, bliver på 25.000 kvm og er tegnet af det danske arkitektfirma Henning Larsen.

Investerigen er en del af Castellums strategi, om at stå endnu stærkere i Øresundsområdet, og bliver et af selskabets største projekter nogensinde, skriver Castellum.

"Det er glædeligt, at Castellum blev valgt som den mest egnede partner til udvikling af de moderne retssale og kontorer til de svenske domstole. I tæt samarbejde med Malmö City dette projekt styrke Castellums position som Øresundsregionens mest spændende by og ejendomsudvikler," udtaler Henrik Saxborn, adm. direktør i Castellum, i meddelelsen.

Tidligere på året påbegyndte Castellum byggeriet af selskabet E.ON's hovedkontor også i Malmø - et byggeri til ca. 790 mio. kr., tilføjer direktøren.

Lokalplanerne og byggetilladelsen er ved at blive færdiggjort af kommunen.

Forventningen er, at domstolsbyggeriet skal stå klar til brug i 2021.

Svenskere købte for 27 mia. kr. danske ejendomme i 2017

Castellum står stille på det danske ejendomsmarked

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også