Aarhus-makkerpar jagter private formuer til ejendomsinvesteringer

Det nyetablerede Arosia Ejendomsinvest arbejder med en beløbsgrænse på helt ned til 1 mio. kr. i sine bestræbelser på at rejse op mod 200 mio. kr. i indskudskapital til at købe boligejendomme i Aarhus for.
Makkerparret Frank Vestergaard (tv.) og Lars Dige Knudsen står bag Arosia Ejendomsinvest, der bejler til private formuer. | Foto: PR
Makkerparret Frank Vestergaard (tv.) og Lars Dige Knudsen står bag Arosia Ejendomsinvest, der bejler til private formuer. | Foto: PR

Endnu en udbyder af ejendomsprojekter rettet mod private ser nu dagens lys.

Det er Aarhus-baserede Arosia Ejendomsinvest, som med makkerparret Frank Vestergaard og Lars Dige Knudsen i spidsen, går efter at tilbyde private investorer med 1 mio. kr. eller mere adgang til, hvad man betegner som en "stabil og højtydende investering", som det udtrykkes i selskabets præsentationsmateriale.

Ideen er baseret på investorer med en 10-årig investeringshorisont, som er villige til at tage en kalkuleret risiko, fremgår det.

Parterne skitserer en model med fem ejendomsselskaber, der hver påtænkes etableret med en indskudskapital på 30-50 mio. kr., som via belåning vil muliggøre en ejendomsportefølje i hvert selskab på tre-fire gange egenkapitalen, svarende til mellem 90 og 200 mio. kr.

Lykkes parterne med at etablere fem selskaber, sådan som materialet beskriver, vil den potentielle ejendomsportefølje nærme sig 1 mia. kr.

"Efter etableringen af selskabet og indbetalingen af selskabskapitalen, investeres der i 4-6 boligudlejningsejendomme inden for ringgaderne i Aarhus, svarende til forventeligt ca. 60 lejemål," lyder det i materialet.

"Ejendomme i den centrale del af Aarhus handles aktuelt med et afkast på ca. 3 pct., hvilket i sig selv er højere end markedsrenten. Det vil sige, at der kan tjenes på den lånefinansierede kapital, hvilket medfører, at egenkapitalindskuddet ved en finansieringsandel på 65-70 pct. i udgangspunktet forrentes med 7 pct. Hertil kommer værditilvæksten som følge af konverteringen af lejemålene over tid, der samlet estimeres at sikre en værdistigning på ca. 4 pct. p.a.," hedder det videre.

Omkring risiko, mener parterne, at den er ret begrænset:

"Ved en stigende rente og dermed også et stigende afkastkrav vil investeringen i sit 10. år kunne tåle et værditab på 37 pct., uden at der tabes på den oprindelige investering," skriver parterne.

Frank Vestergaard har arbejdet med ejendomme siden 2002 og havde i sit selskab, Vestergaard Invest, ejendomme for 118 mio. kr. ved udgangen af 2016. Lars Dige Knudsen har en fortid som direktør i lysvirksomheden Martin Gruppen, men har siden 1. april beskæftiget sig med ejendomsinvesteringer.

Ejendomsprojekter målrettet private blev for nylig mødt af advarende ord fra erhvervsmægleren Sadolin & Albæk, der dog ikke satte konkrete navne på advarslen.

Erhvervsmægler advarer mod ejendomsprojekter målrettet private

Crescendo: Kritik af projektudbydere er ikke rettet mod os

Difko opnår comeback hos investorer med nyt ejendomsprojekt 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også