EjendomsWatch

Aalborg er løbet tør for erhvervslejemål

I Aalborg er der akut brug for erhvervsejendomme. Investorerne skal derfor skrue ned for byggeriet af boliger og i stedet bygge ejendomme til erhverv, lyder opfordring.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S). Foto: Ritzau Scanpix/Søren Schnoor

Investorerne skal skrue ned for byggeriet af boliger og i stedet bygge erhvervsejendomme.

Sådan lyder opfordringen fra Erhverv Norddanmark og Aalborg Kommune, skriver Nordjyske.

Der bygges nemlig masser af boliger, men kun få erhvervsejendomme som for eksempel produktions- og lagerfaciliteter. Ifølge Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), der i denne sammenhæng udtaler sig som bestyrelsesformand for Aalborg Havn, kan man ikke løfte opgaven alene.

Hos Aalborg Havn er man i gang med at opføre 8000 nye kvm lagerejendomme, og behovet for yderligere erhvervsejendomme understreges af, at samtlige kvm er lejet ud lang tid før, byggeriet står færdigt.

Steen Royberg, der er erhvervsmægler og formand for Erhverv Norddanmark, bekræfter den store mangel på erhvervsejendomme.

"Der er virksomheder uden for Aalborg, der er parate til at rykke ind, men der er ikke lokaler til dem. Vi har enkelte lager- og logistikejendomme tilbage i byen, men de er ukurante, for eksempel på grund af lav loftshøjde, eller fordi der mangler læsseramper," siger han til mediet.

Ifølge direktør i Aalborg Havn, Claus Holstein, er der behov for stort set alle typer ejendomme – lagre og pakhuse samt produktionsfaciliteter og infrastrukturløsninger til både nye og eksisterende virksomheder.

I Nordjylland er erhvervsejendomme generelt en mangelvare. Ejendomstorvet Markedsindeks viser, at Region Nordjylland er den region, hvor udbuddet af lager-og produktionslokaler er mindst. Kun 1,3 procent er ledige, og man skal tilbage til tiden umiddelbart før finanskrisen for at finde tilsvarende lave tal.

Thomas Kastrup-Larsen er dog overbevist om, at den fælles opfordring vil virke.

"Vi er gode til at samarbejde i Nordjylland. Og jeg håber virkelig, den byggende del af erhvervslivet vil tage handsken op og få gjort noget ved det," siger han til Nordjyske.

Nordjyder vil betale 10 pct. af ny forbindelse over Limfjorden

Lokal ejendomsfamilie køber op i Aalborgs gågade

Aalborg Lufthavn udvider for tocifret millionbeløb

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier