Aalborg Lufthavn udvider for tocifret millionbeløb

En udvidelse på 2950 kvm skal imødkomme den stigende trafik i den nordjyske lufthavn.
Aalborg Lufthavn. | Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017
Aalborg Lufthavn. | Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017

Aalborg Lufthavn vil bruge et tocifret millionbeløb op at udvide med en hangar på 2600 kvm og lager- og kontorfaciliteter på 350 kvm, skriver Nordjyske Stiftidende.

Aalborg Kommune har lagt både tid og penge i at få mere lufttrafik til den nordjyske lufthavn. Indsatsen har betalt sig af, og udvidelsen skal være med til at imødekomme de ekstra passagerer og fly. Man har på forhånd fundet en lejer til de nye kvadratmeter, skriver avisen.

"Vi skal have den hangar for at få flere flyruter fra Aalborg Lufthavn. Det er den korte forklaring," siger Søren Svendsen, lufthavnsdirektør, til avisen.

Den nye hangar, som er tegnet af C. F. Møller, skal gøre det muligt for flyselskaber at få lavet serviceeftersyn indendørs på fly som Boeing B737 og Airbus A320. Forventningen er at byggeriet skal være færdigt i juli 2019.

I 2016 stemte et flertal i Folketinget ja til et lovforslag, som gav tilladelse til etableringen af en tre km lang jernbane fra Lindholm Station i Aalborg til Aalborg Lufthavn. Politikerne afsætte dengang 278 mio. kr. til projektet, der skal stå klar til brug i 2020.

Kulturoffensiv i Aalborg vækker interesse hos hotelinvestorer

Aalborg Havn kan gøre Aalborg unik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også