PFA fortsætter sit udlandseventyr – nu på shoppinggade i Madrid

Pensionsselskabet vil eje flere mursten i udlandet, og det vil selv investere uden om fonde. Begge krav bliver mødt med det seneste køb i Spanien til et trecifret millionbeløb. Købet sker med partner fra New York.
PFA køber ejendom på shoppinggade i Madrid for et trecifret millionbeløb. | Foto: PR/Thor Equities.
PFA køber ejendom på shoppinggade i Madrid for et trecifret millionbeløb. | Foto: PR/Thor Equities.

Onsdag var det tre ejendomme i København i Danmark. Fredag er det en ejendom i Madrid i Spanien. Pensionsselskabet PFA har to gange i ugens løb offentliggjort trecifrede millionopkøb af ejendomme.

Denne gang er det en luksus-ejendom på 4800 kvm placeret på den dyre shoppinggade Gran Via, som selskabet har købt.

"Der er meget spændende ejendom med et miks af anvendelse, der bl.a. spiller ind i de internationale megatrends såsom urbanisering. Der er rigtig gode muligheder for yderligere optimering af ejendommen, og vi venter at få et godt afkast til vores kunder igennem realisering af potentialet. Investeringen giver os samtidig erfaring fra et ejendomsmarked i vækst," udtaler Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, i en pressemeddelelse.

Købet sker som et led i pensionsselskabets ønsker om at øge andelen af udenlandske ejendomsinvesteringer markant frem mod 2022. Hidtil har strategien vist sig realiseret ved den rekordstore ejendomsinvestering i tyske boliger på godt 6,6 mia. kr., som blev offentliggjort i august, lyder det fra ejendomsdirektøren.

PFA-chef efter rekordopkøb: En nervepirrende handel 

Handlen understøtter også et ønske om flere direkte investeringer. Det vil sige, at PFA skærer fonde fra og investerer på egen hånd i udlandet. En strategi, der skal optimere afkastet på investeringerne, fordi omkostningerne ved at bruge fonde fjernes.

Ejendommen er i stedet købt i partnerskab med den globale investor Thor Equities med hovedkontor i New York.

Ejendom skal renoveres

Bygningen anvendes i dag til butikker i stueetagen samt første salen og kælderen, mens de ni øverste etager skal re-positioneres efter det nye ejerskab, skriver PFA.

Selskabet har en forventning om, at Gran Via vil gennemgå en generel forbedring de kommende år. Det kombineret med renoveringen gør, at Michael Bruhn mener, det er det rigtige tidspunkt at slå til på.

Han kalder investeringen for opportunistisk. Det betyder, at der er en "lidt højere risiko" forbundet med investeringen, men også et tilsvarende højere forventet afkast.

PFA og Topdanmark køber hotel i Carlsberg Byen

PFA-direktør har særlige ejendomme i kikkerten i Carlsberg Byen

PFA skærer fonde fra og går efter flere direkte investeringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også