PKA vil investere mere i ungdomsboliger

Det er ikke af filantropiske årsager, at pensionsselskabet er interesseret i at poste millioner i ungdomsboliger. Der er mulighed for robuste afkast, fortæller PKA's ejendomschef.
Nikolaj Stampe, ejendomschef hos PKA. | Foto: PR
Nikolaj Stampe, ejendomschef hos PKA. | Foto: PR

Ifølge tal fra Dansk Byggeri mangler der ved studiestart i år 8400 ungeboliger i København og 22.000 på landsplan. Det er ikke kun et problem, det er også en mulighed. En mulighed, som pensionsselskabet PKA er interesseret i at gøre brug af.

I et interview med Børsen fortæller ejendomschef i PKA, Nikolaj Stampe, at koncernen er interesseret i at investere mere i området, men at det ikke er lige til at finde byggegrunde med den rette beliggenhed til en spiselig pris. Priserne på ejendomsmarkedet er høje, og det betyder, at det er svært at bygge betalelige ungdomsboliger, hvor lejen netop ikke må være for høj.

"Vores udfordring er, at mange af de projekter, vi får præsenteret, er baseret på, at man skal have en meget høj husleje for at få det afkast, som man synes, at man skal have. Vi synes, at den husleje er for høj. Men i det omfang, vi kan komme ind tidligt i projektet, kan vi holde vores anskaffelsesomkostninger nede og få en husleje, som stadigvæk giver et tilfredsstillende afkast," siger Nikolaj Stampe til Børsen.

PKA har indtil videre godt en halv mia. kr. investeret i ungdomsboliger placeret i København og Aalborg. Realafkastet på de investeringer lyder på ca. fire pct. Det er på linje med afkastet på almindelige boliger, og hos PKA betragter man det som et "godt" afkast, siger ejendomschefen.

Britisk investor skyder dansk offensiv i gang med køb af 228 studieboliger

Studerende får mulighed for at flytte ind hos DSB

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også