EjendomsWatch

Danish Crown udsætter opførelsen af nyt hovedkontor

Slagterikoncernen Danish Crown skal spare yderligere 150 mio. kr. inden udgangen af regnskabsåret 2020/21 og udsætter opførelsen af nyt hovedkontor i Randers.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto.

Som led i det, Danish Crown selv kalder for en skarpslipning af 4WD-strategien, bliver der skruet markant op for besparelserne i slagterikoncernen.

I strategien har Danish Crown hidtil haft et mål om at nedbringe omkostningerne på indkøb af alt andet end ejernes råvarer med 500 mio. kr. inden udgangen af regnskabsåret 2020/21, men den målsætning hæves nu til 650 mio. kr.

Besparelserne kommer til at betyde, at 50 administrative stillinger i Danmark flyttes til Polen, og så udsætter koncernen planerne om opførelsen af det nye hovedkontor i Randers, som ellers var planlagt til at stå klar i 2020. Planen var, at det nye hovedkontor skulle måle i alt 23.000 kvm og være arbejdsplads for ca. 650 ansatte, der i dag arbejder på tre forskellige adresser i Randers.

De samlede besparelser skal være med til at sikre, at 4WD-strategien kommer i mål på den del, som skal løfte afregningen for ejernes grise med 60 øre pr. kilo i forhold til et EU-indeks.

"Vi følger løbende op på strategien, og på tre konkrete områder har vi valgt at styrke indsatsen, da det i vores øjne vil gavne koncernen på både kort og lang sigt. Men det er ikke smertefrie beslutninger, for vi kommer til at sige farvel til en række medarbejdere på tværs af koncernen, og samtidig må vi skuffe medarbejderne i Randers med meddelelsen om, at vi udskyder byggeriet af et nyt hovedkvarter," udtaler Jais Valeur, adm. direktør i Danish Crown, i en pressemeddelse.

Ny afdeling har fundet millioner

Topchefen forklarer videre, at den lave notering har været direkte årsag til, at nybyggeriet af hovedkvarteret i Sdr. Borup ved Randers ikke bliver til noget lige nu.

"Det ændrer ikke ved rationalet i at samle Danish Crown og Tulip Food Company under et tag, men det bliver ikke i starten af 2020 som oprindeligt planlagt," siger Jais Valeur.

Det øgede mål for besparelser på i alt 650 mio. kr. er ifølge koncernledelsen resultatet af, at en ny indkøbsorganisation har identificeret mulige besparelser på indkøb for et markant større beløb end det, der oprindeligt var planen.

"Det er ikke besparelser, som vi kan hente hjem fra den ene dag til den anden, men vi er blevet bekræftet i, at det var et rigtigt valg at investere i nye kompetencer på indkøbsområdet, så derfor løfter vi målsætningen," udtaler Preben Sunke, finansdirektør i Danish Crown.

50 stillinger flyttes til Krakow

Omkring 50 arbejdspladser bliver berørt i Randers, når koncernen som led i jagten på besparelser flytter og samler en række administrative funktioner i Krakow i Polen. Det er ifølge meddelelsen planen, at funktionerne skal standardiseres og automatiseres i et nyt Global Business Service Center.

Når overflytningen til Krakow er fuldt gennemført, er forventningen en årlig besparelse på omkring 40 mio. kr., som skal bidrage til at nå strategimålet, skriver koncernen.

De berørte medarbejdere i Randers er torsdag blevet informeret om planerne.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Pensionsselskab bygger landbrugsdomicil for lille trecifret millionbeløb 

Danish Crown-selskab rykker hovedkvarteret til Axelborg i København

Danish Crown-arealer bliver til boliger

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

På dagens liste er en større trecifret millionhandel faldet på plads mellem amerikanske Hines og svenske Bonava. De i alt 21 transaktioner rummer også bl.a. Jeudan, ATP Ejendomme, Aldi og Rema 1000. Oversigten bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier