Mørke skyer over Magasins britiske ejer

To britiske kreditforsikringsselskaber har skruet ned for, hvor store ubetalte regninger, de vil dække for Debenhams leverandører, skulle stormagasinet ende i den situation, hvor man ikke selv kan betale.
Magasin i Aarhus. | Foto: Ritzau Scanpix/Søren Staal.
Magasin i Aarhus. | Foto: Ritzau Scanpix/Søren Staal.
AF RITZAU FINANS

Krisen strammer til omkring Magasin du Nords britiske ejer, Debenhams. De to britiske kreditforsikringsselskaber Euler Hermes og Coface and Atradius har skruet ned for dækningen for leverandører til Debenhams. Den reducerede dækning gælder alle nye aftaler om leverancer til kæden, der har 176 butikker og cirka 27.000 ansatte i Storbritannien

Det skriver Berlingske Business.

Konsekvensen bliver formentlig, at leverandørerne vil kræve kontant afregning, og dermed sætte pres på stormagasinkædens arbejdskapital.

De to forsikringsselskaber har ikke kommenteret på sagen. Debenhams har derimod haft travlt med krisehåndteringen henover weekenden, men trods weekendarbejdet, faldt Debenhams' kurs med knap seks pct. mandag morgen, da London Stock Exchanges åbnede.

Ifølge The Guardian har selskabets talsmand fortalt, at Debenhams fortsat har en kontantbeholdning, der er stor nok til at sikre virksomhedens fortsatte drift, skriver Berlingske Business.

"Debenhams har en sund balance og kontantbeholdning. Alle kreditforsikringsselskaber fortsætter med at dække vores leverandører, og vi fastholder en konstruktiv relation til dem," siger selskabets talsmand til The Guardian ifølge Berlingske Business.

Alene i år har Debenhams nedskrevet sine forventninger til årets resultat tre gange. Forventningerne er nu, at den store kæde må nøjes med en indtjening på 35 til 40 mio. britiske pund sammenlignet med 150 mio. pund for fem år siden.

Magasin-kæden kan ende med nye ejere

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også