EjendomsWatch

Ejendomsinvestor revser nybyggeri i Odense

Der er for meget ensartet og kønsløst arkitektur, lyder bredsiden fra anden generation i familiedynastiet Barfoed Group.

Foto: PR

Der mangler sjæl og passion fra nogle af de bygherrer, der udformer fremtidens bykerne i Odense.

Sådan lyder det fra Frederik Barfoed, koncerndirektør i familieejede Barfoed Group, hvor ejendomsporteføljen nærmer sig 10 mia. kr.

Til Fyens Stiftstidende siger han, at nybyggeriet i Odense er præget af "meget ensartet og kønsløs arkitektur" og at der i hans optik bliver bygget alt for tæt på byens centrale Thomas B. Thriges Gade.

"Af det, jeg har set indtil videre, så ligger det tæt, i forhold til at man gerne vil have dagslys i boligerne og aktive fællesarealer, som er det, vi satser på. Det virker, som om at man nærmest ikke kan sidde ude på sin altan, uden at folk kan kigge direkte ind på dig. Jeg er ikke modstander af, at man bygger tæt, men det kan have omkostninger, hvor lejlighedernes herlighedsværdi falder lidt, når man ikke beskytter privatlivets fred," siger Frederik Barfoed til avisen.

Barfoed Group har netop offentliggjort sine nærmere planer for området Munkebjerg Park, hvor man planlægger en varieret bydel.

Barfoed har første etape af nyt bykvarter i Odense klar

Barfoed-direktør: Tomgang irriterer os

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier