EjendomsWatch

Barfoed har første etape af nyt bykvarter i Odense klar

Den familieejede ejendomskoncern går til august i gang med første del af bydelsprojekt for i alt ca. 1,7 mia.kr. Værdien af bolig- og erhvervsbyggeriet kommer tæt på den halve milliard.

På oversigten over hele bydelen Munkebjerg Park svarer de hvide bygninger til første etape, der skal sættes i gang i august 2018. | Foto: PR-illustration

Odense-baserede Barfoed Group giver sig i august i kast med at opføre første etape af bydelsprojektet Munkebjerg Park. Her starter det familieejede ejendomsselskab med ca 20.000 kvm bolig- og erhvervslejemål til egen portefølje til en værdi af 475-500 mio kr.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Odense Kommune har netop vedtaget en ny lokalplan for Munkebjerg Park, der samlet giver Barfoed Group muligheder for 65.000 kvm byggeret svarende til 15.000 kvm erhverv som kontor, dagligvarer, fitness, detail, hotel, børnehave og vuggestue. De resterende 50.000 kvm vil blive moderne lejeboliger i alle størrelser.

"Vi bygger til os selv, og kvalitet og passion i byggerierne er vigtige elementer for os, og vi vil på Munkebjerg Park tilføre byen og vores kommende beboere en bydel, hvor vores passion og glæde ved at opføre dette gerne skulle smitte af på de beboere, som flytter ind i området. Vi har valgt en anden retning i forhold til de mange andre byggerier, som i disse år opføres i Odense Kommune, hvor man mange steder bygger ekstremt tæt og i en til tider meget ordinær arkitektur uden meget sjæl og passion fra bygherren," siger Frederik Barfoed, medejer og koncerndirektør hos Barfoed Group, i meddelelsen.

Han henviser til, at Munkebjerg Park-grunden er ca. 125.000 kvm, hvorfor bebyggelsesprocenten er ca. 60 pct. Byggeriet forventes opført etapevis over de kommende fire-fem år og have en samlet værdi på mellem 1,6-1,7 mia kr og vil derfor blive koncernens største ejendomskompleks i porteføljen. 

Etablerer tennisbane og anlægger sø

Munkebjerg Park ligger i Odense M og er nabo til Syddansk Universitet, en række andre uddannelsesinstitutioner samt det kommende supersygehus. Det skaber behov for boliger, hvor Barfoed Group vil prioritere et parklignende præg for området, så boligerne bliver opført med nem adgang til fredskov og fritidsarealer.

"Jeg tror personligt meget på, at fremtidens lejeboliger blandt andet skal indeholde gode rummelige altaner samt nem adgang til grønne områder med adgang til aktiviteter og rekreativt udemiljø, så man får lyst til at være der. Derfor anlægger vi blandt andet en sø mere med terrasser langs søen og en masse gratis muligheder for vores beboere, så de på Munkebjerg Park kan leve et aktivt udeliv lige uden for deres hoveddør," siger Frederik Barfoed i meddelelsen.

Områdets nye beboere får blandt andet glæde af en grøn kile i området, hvor der i dag er boldbaner i kunststof og udendørs fitnessmaskiner. I næste etape udvides dette med tennisbane, legepladser og en ny kunstigt anlagt sø.

Både bolig- og erhvervsdelen tegnes af arkitektfirmaet Juul & Frost. Barfoed Group opførte i 2010 188 lejeboliger op ad den kommende Munkebjerg Park, der har været fuldt udlejet siden færdiggørelsen.

Barfoed-direktør: Tomgang irriterer os

Efterspørgslen stiger på restauranter og caféer

Værdireguleringer giver rekordår hos Barfoed Group

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier