Bøfkæden Mash mister millioner

Ejerne af bøfkæden Mash, der har gang i en større ekspansion, måtte notere sig et stort underskud sidste år.
Foto: PR
Foto: PR
AF RITZAU FINANS

Der kommer stadig flere restauranter, men færre penge i kassen for ejerne af bøfkæden Mash. Det viser regnskabet for Copenhagen Concepts, der ejer kæden.

Ud over 12 Mash-restauranter driver Copenhagen Concepts også restauranterne Le Sommelier og Umami ved årets afslutning. De to sidstnævnte er efterfølgende lukket.

"En række enheder realiserede et resultat over det forventede, mens andre enheder sammen med åbningsomkostninger og en vis usikkerhed, som prægede det generelle økonomiske billede igennem 2017, trak det samlede resultat under det forventede," skriver selskabet.

Omsætningen bliver ikke rapporteret, men bruttoresultatet - resultatet efter grundlæggende udgifter som råvarer - faldt til 108,6 mio. kr. Det var en halv million kroner mindre end i 2016.

Efter mange år med stabile overskud måtte Copenhagen Concepts samtidigt notere sig et underskud på 4,3 mio. kr. og en nedgang i egenkapitalen fra 15,8 mio. kr. ved udgangen af 2016 til nu 5,5 mio. kr.

"I 2017 er åbnet to restauranter i Tyskland. Derudover er der i 2017 indgået aftale om åbning af en restaurant på Frederiksberg, Danmark, med åbning marts 2018."

"Ledelsen i Copenhagen Concepts betegner resultatet som utilfredsstillende og forventer en klar forbedring af resultatet for 2018," anføres der i regnskabet.

Antallet af medarbejdere er steget fra 278,2 i 2016 til 311,2 i 2017. Det har sendt personaleomkostningerne op med 4,5 mio. kr. til 98,8 mio. kr.

Der er samtidig optaget gæld til kreditinstitutioner for 20,2 mio. kr. i året. Det bringer den samlede gæld op på 104,6 mio. kr. fra 89,6 mio. kr. året før.

Umiddelbart har ledelsen allerede taget nogle konsekvenser af underskuddet, da to restauranter er solgt og lokationerne solgt fra i starten af 2018.

McDonald's vil åbne 20 nye restauranter i Danmark

Syv restauranter i København får finsk ejer 

Restaurantkæde udvider på Sjælland 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også