EjendomsWatch

Efterspørgslen stiger på restauranter og caféer

Selvom efterspørgslen altid har været stor, er den i øjebliket eksplosiv, lyder det fra erhvervsmægler. Hos Barfoed Group har man kastet sig over at konvertere butikslejemål til spisesteder.

Frederik Barfoed, direktør hos Barfoed Group. Foto: Carsten Andreasen/Polfoto

Landets restaurant og cafékæder har vokseværk, og det skaber en øget efterspørgsel på lejemål hos landets erhvervsudlejere. Det skriver Børsen.

"Efterspørgslen er eksplosiv. Det er helt vanvittigt i forhold til tidligere. Det har egentlig været en branche, hvor der altid har været stor efterspørgsel, fordi den er forholdsvis nem at komme ind i, men det, vi har set det sidste år, det slår alt," siger Frank Heskjær, retailchef hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aarhus, til Børsen.

Hos Odense-baserede Barfoed Group har man derfor konverteret traditionelle butikslokaler til caféer og restauranter, fortæller direktør Frederik Barfoed. Han ser en udvikling, hvor folk tager mere ud på især caféer — ikke kun for at spise, men også for at arbejde eller være sociale.

Han bakkes op af Per Nyborg, adm. direktør i Institut for Center-Planlægning. Han fortæller, at antallet af folk, der spiser ude på restauranter, er steget med 30 pct. på fem år. Samtidig udgør e-handel nu 20 pct. af udvalgsvarehandlen, hvilket mindsker behovet for butikslejemål.

Cafékæde booster toplinjen gennem nyåbninger og organisk vækst

Værdireguleringer giver rekordår hos Barfoed Group

Finsk pizzakæde ruller dansk satsning ud

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier