EjendomsWatch

Danske pensionskasser modtager global hæder

Tre danske pensionskasser modtog hæder ved det britiske investormedie IPE's ejendomskonference i Milano tirsdag.

sejr vinde præmie
Foto: Colourbox

Industriens Pension er ifølge mediet IPE intet mindre end verdens bedste investor inden for infrastruktur.

Det står klart efter, at Industriens Pension — med investeringer i infrastruktur for godt 17 mia. kr. — tirsdag blev kåret ved IPE's ejendomskonference i Milano i konkurrence med pensionsselskaber fra hele verden, herunder Pensiondanmark, der ellers var med i opløbsfeltet.

Industriens Pension har blandt andet investeret i havvindmølleparkerne Butendiek og Godewind II samt i motorveje og rastepladser i forskellige dele af verden.

"Industriens Pension har en fantastisk forståelse af sektoren, hvilket bl.a. kommer til udtryk i selskabets analyser af begrænsninger som illikviditet og omkostninger," lød det fra dommerne ved IPE’s kåring.

"Vi er rigtig glade og stolte over anerkendelsen. Investeringer i infrastruktur er i dag en meget vigtig byggeklods i den samlede portefølje, og området har leveret meget stabile og positive bidrag til det samlede investeringsafkast i rigtig mange år," siger Jan Østergaard, chef for unoterede investeringer i Industriens Pension, i en pressemeddelelse.

Pensiondanmark vandt dog en pris for den bedste strategi inden for alternative investeringer med den begrundelse, at selskabet har "en diversificeret alternativ investeringsstrategi for ejendomme med fokus på markedsudviklingen og specialdesignede produkter. Pensiondanmark er nyskabende på området."

Også AP Pension vandt en regional pris som Nordens bedste ejendomsinvestor, foran nominerede som Nordea Liv & Pension, ATP, Industriens Pension og Pensiondanmark.

Knap 200 nominerede kæmpede om priser i 28 kategorier.

Udskældt milliardbyggeri modtager international hæder

PKA får ny chef for investeringer i infrastruktur

Ny milliardfond til infrastruktur er næsten i mål

Kapitalforvalter: Private investeringer i infrastruktur er i fremgang

Forsiden lige nu

ATP Ejendomme opruster til at håndtere rekordstor portefølje

Pensionsfonden har tilpasset sin danske ejendomsstrategi til markedet og kigger især på ét område på en ny måde til at udnytte sine kompetencer. Det fortæller ATP Ejendommes topchef og den nyansatte vicedirektør Martin Vang Hansen i et dobbeltinterview med EjendomsWatch. Fonden runder snart en milepæl.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer her en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, der blandt andet bød på et milliardsalg af Freja Ejendommes portefølje af city-ejendomme.

Enegang eller ægteskab deler den almene boligsektor

Fra nytår overlader den københavnske boligforening 3B sin administration til KAB. Hos både AAB og Boligkontoret Danmark (BDK) er man dog spændt på, om det vil sænke omkostningerne at indgå i KAB-familien. Mens flere aktører i den almene boligsektor går efter størrelse, vælger BDK en helt anden vej, siger den adm. direktør til EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier