EjendomsWatch

Danske pensionskasser modtager global hæder

Tre danske pensionskasser modtog hæder ved det britiske investormedie IPE's ejendomskonference i Milano tirsdag.

sejr vinde præmie
Foto: Colourbox

Industriens Pension er ifølge mediet IPE intet mindre end verdens bedste investor inden for infrastruktur.

Det står klart efter, at Industriens Pension — med investeringer i infrastruktur for godt 17 mia. kr. — tirsdag blev kåret ved IPE's ejendomskonference i Milano i konkurrence med pensionsselskaber fra hele verden, herunder Pensiondanmark, der ellers var med i opløbsfeltet.

Industriens Pension har blandt andet investeret i havvindmølleparkerne Butendiek og Godewind II samt i motorveje og rastepladser i forskellige dele af verden.

"Industriens Pension har en fantastisk forståelse af sektoren, hvilket bl.a. kommer til udtryk i selskabets analyser af begrænsninger som illikviditet og omkostninger," lød det fra dommerne ved IPE’s kåring.

"Vi er rigtig glade og stolte over anerkendelsen. Investeringer i infrastruktur er i dag en meget vigtig byggeklods i den samlede portefølje, og området har leveret meget stabile og positive bidrag til det samlede investeringsafkast i rigtig mange år," siger Jan Østergaard, chef for unoterede investeringer i Industriens Pension, i en pressemeddelelse.

Pensiondanmark vandt dog en pris for den bedste strategi inden for alternative investeringer med den begrundelse, at selskabet har "en diversificeret alternativ investeringsstrategi for ejendomme med fokus på markedsudviklingen og specialdesignede produkter. Pensiondanmark er nyskabende på området."

Også AP Pension vandt en regional pris som Nordens bedste ejendomsinvestor, foran nominerede som Nordea Liv & Pension, ATP, Industriens Pension og Pensiondanmark.

Knap 200 nominerede kæmpede om priser i 28 kategorier.

Udskældt milliardbyggeri modtager international hæder

PKA får ny chef for investeringer i infrastruktur

Ny milliardfond til infrastruktur er næsten i mål

Kapitalforvalter: Private investeringer i infrastruktur er i fremgang

Forsiden lige nu

Koncentons første ejendomsfrasalg gav et bragende højt afkast

Chancen for usædvanligt højt afkast blev skæbnesvanger for driftsejendom, der i stedet blev til salgsobjekt og sikrede 80 pct. i afkast til investorerne. Ny ejer er britisk fond, som melder sin entre på det danske ejendomsmarked. Koncentons direktør fortæller EjendomsWatch om processen bag salget.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Tysk kapitalforvalter købte boligblok i Valby, ejendomsmatador vil bygge ny bydel i Kolding, i Randers er der givet tilladelse til almene lejeboliger for 330 mio. kr. og en ejendomsinvestor fra Malta har sneget sig in dpå det danske marked. Det er bare et udpluk af historierne på EjendomsWatch i ugens løb.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier