Danske pensionskasser modtager global hæder

Tre danske pensionskasser modtog hæder ved det britiske investormedie IPE's ejendomskonference i Milano tirsdag.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Industriens Pension er ifølge mediet IPE intet mindre end verdens bedste investor inden for infrastruktur.

Det står klart efter, at Industriens Pension — med investeringer i infrastruktur for godt 17 mia. kr. — tirsdag blev kåret ved IPE's ejendomskonference i Milano i konkurrence med pensionsselskaber fra hele verden, herunder Pensiondanmark, der ellers var med i opløbsfeltet.

Industriens Pension har blandt andet investeret i havvindmølleparkerne Butendiek og Godewind II samt i motorveje og rastepladser i forskellige dele af verden.

"Industriens Pension har en fantastisk forståelse af sektoren, hvilket bl.a. kommer til udtryk i selskabets analyser af begrænsninger som illikviditet og omkostninger," lød det fra dommerne ved IPE’s kåring.

"Vi er rigtig glade og stolte over anerkendelsen. Investeringer i infrastruktur er i dag en meget vigtig byggeklods i den samlede portefølje, og området har leveret meget stabile og positive bidrag til det samlede investeringsafkast i rigtig mange år," siger Jan Østergaard, chef for unoterede investeringer i Industriens Pension, i en pressemeddelelse.

Pensiondanmark vandt dog en pris for den bedste strategi inden for alternative investeringer med den begrundelse, at selskabet har "en diversificeret alternativ investeringsstrategi for ejendomme med fokus på markedsudviklingen og specialdesignede produkter. Pensiondanmark er nyskabende på området."

Også AP Pension vandt en regional pris som Nordens bedste ejendomsinvestor, foran nominerede som Nordea Liv & Pension, ATP, Industriens Pension og Pensiondanmark.

Knap 200 nominerede kæmpede om priser i 28 kategorier.

Udskældt milliardbyggeri modtager international hæder

PKA får ny chef for investeringer i infrastruktur

Ny milliardfond til infrastruktur er næsten i mål

Kapitalforvalter: Private investeringer i infrastruktur er i fremgang 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også