Efter sur start: PFA tror på positive afkast for hele 2018

Trods en negativ start på året forudser PFA Pension fortsat positive afkast på kundernes pensionsdepoter, når 2018 er omme. Der er dog ikke udsigt til lige så store afkast som i de foregående år, siger koncernfinansdirektør Anders Damgaard til FinansWatch.
Anders Damgaard, koncernfinansdirektør i PFA. | Foto: PR
Anders Damgaard, koncernfinansdirektør i PFA. | Foto: PR
AF ANNE LOUISE HOUMANN, FINANSWATCH

Hos PFA er koncernfinansdirektør Anders Damgaard ikke tilfreds med, at landets største kommercielle pensionsselskab efter første kvartal må meddele kunderne, at deres opsparinger er skrumpet.

Men han hæfter sig ved, at PFA's investeringer i unoterede aktier og alternativer har været med til at afdæmpe tabene.

"Man kan jo ikke være tilfreds med negative afkast. Men de selskaber, der har haft en god del unoterede aktier og alternativer har klaret sig relativt godt. Det er også det, som har virket for os. Vi er i gang med at opbygge en portefølje inden for ejendomme og unoterede aktier. Det er jo noget af det, der skal der skal sikre mere stabile afkast," siger Anders Damgaard til FinansWatch.

En anden ting, der har virket i positiv retning, er en aktiv udvælgelse blandt de børsnoterede aktier.

"På den mere likvide og børsnoterede del, har vi haft positive resultater på danske aktier, drevet af nogle gode aktieudvælgelser, blandt andet Ørsted. Og så har vi været overvægtet i emerging markets aktier, der også har bidraget positivt til afkastet. Det har været med til at dæmpe det tab, vi har set fra de globale aktiemarkeder generelt," forklarer han.

Højere afdækning af dollar

Endelig har PFA valgt at have en højere en vanlig afdækning af dollar, der blev svækket med 2,3 pct. over for euro i første kvartal. Således er omkring 85 pct. af PFA's dollareksponering i øjeblikket afdækket, mod sædvanligt noget lavere afhængig af, hvilket investeringsprodukt der er tale om.

"Vi har grundlæggende den opfattelse, at vi ikke skal tage risiko vi ikke føler vi får betaling for. Vores syn på dollaren kan ændre sig fra dag til dag. Men lige nu har vi valgt en højere afdækning," siger Anders Damgaard.

Selvom første kvartal har resulteret i tab på investeringerne, tror PFA fortsat på at hele året vil ende med positive afkast. 

"Som vi ser verden, ligger vi stadig i et globalt opsving. Det betyder jo ikke, at man ikke kan få en stor korrektion på aktiemarkederne. Men vores bedste bud er, at vi ender i et plus. Afkastene bliver ikke så store som i de foregående år, men risikoen undervejs for korrektioner og fald er til stede. Så vi ender i plus, men der kan godt være volatilitet," siger Anders Damgaard.

PFA's kunder med markedsrenteopsparing fik i første kvartal negative afkast på mellem minus 0,7 pct. og minus 2,4 pct. før skat med de største negative afkast til kunder med høj risiko og mindst 15 år til pension. Nøgletallet for det samlede markedsrenteafkast landede på minus 1,6 pct.

For hele 2017 landede de højeste markedsrenteafkast på 13,5 pct. før skat.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Ejendomsafkast åbner året som PFA's topscorer

PFA går med i milliardinvestering i delekontorer i London

PFA jagter ejendomsgevinster på storstilet udlandseventyr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også