EjendomsWatch

Ejendomsafkast åbner året som PFA's topscorer

Mens aktieafkastet gik i minus, var ejendomsinvesteringerne en positiv faktor i årets første kvartal. Koncernfinansdirektør vil skrue op for investeringer i udenlandske ejendomme.

Michael Bruhn, direktør for PFA Ejendomme, trak pensionsselskabets afkast i den rigtige retning. | Foto: Tanja Carstens Lund/Jyllands-Posten

Ejendomme var en sikker havn i et ellers uroligt investeringsmarked for PFA i årets første kvartal. Investeringsafkastet på ejendomme var på 1,5 pct. og dermed den bedst præsterende aktivklasse, mens børsnoterede aktier var bundskraber med minus 2,9 pct., oplyser PFA i en kvartalsopgørelse for afkast.

Det sker efter en årrække, hvor aktiemarkederne generelt har oplevet stigninger. For at afdække risikoen for fald på aktiemarkederne har PFA ønsket at sprede sine investeringer mere i den samlede portefølje.

Det har medført, at pensionsselskabet de seneste år har øget investeringerne i unoterede aktiver, der giver et mere stabilt afkast. Det betyder blandt andet, at PFA er på vej til at udvide sine ejendomsinvesteringer i eksempelvis USA og Kina.

"Vores øgede fokus på unoterede aktiver såsom alternativer og ejendomme med stabile afkast, har været en fordel i et marked, som vi har set i 1. kvartal. Vi har også fortsat en høj dollarafdækning (USD), hvilket har været væsentligt, i takt med dollaren er faldet med 2,3 pct. siden årets start. En hensigtsmæssig allokering med overvægte i Emerging Markets og danske aktier har ligeledes været medvirkende til, at det er lykkedes os at begrænse den negative udvikling på finansmarkederne for kunderne i 1. kvartal," siger Anders Damgaard koncernfiansdirektør i PFA, i en kommentar til opgørelsen.

PFA jagter ejendomsgevinster på storstilet udlandseventyr

PFA går med i milliardinvestering i delekontorer i London

PFA investerer 126 mio. kr. i boliger og erhverv i Horsens

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier