EjendomsWatch

Ejendomme pynter i rødt kvartal for ATP

Investeringer i fast ejendom gav i årets første tre måneder et positivt afkast for pensionsfonden, der måtte se det samlede investeringsafkast ende med et minus på mere end 1 mia. kr.

Christian Hyldahl, direktør i ATP. | Foto: Ritzau Scanpix/Stine Bidstrup

Danskernes obligatoriske pensionsordning kan sende en venlig tanke til ATP Ejendomme, der skubbede ellers tabsgivende første tre måneder på afkastsiden i en lidt bedre retning.

Selvom fast ejendom bidrog med investeringsafkast på 787 mio. kr. i kvartalet, endte det samlede investeringsafkast på minus 1,1 mia. kr. Især negative afkast på stats- og realkreditobligationer samt børsnoterede udenlandske aktier trak i den gale retning.

"I et svært marked var et negativt afkast på 1,0 pct. i årets første kvartal tilfredsstillende i lyset af det meget høje afkast, vi realiserede i 2017. Resultatet er et tegn på, at afkastene er på vej til at blive normaliseret, efterhånden som centralbankerne strammer likviditeten og hæver renterne," siger Christian Hyldahl, direktør i ATP, i en meddelelse.

Resultatet for årets første kvartal blev samlet på minus 1,8 mia. kr. Bonuspotentialet – ATP's reserver – var ved udgangen af første kvartal 2018 på 115,9 mia. kr., de garanterede pensioner var på 652,6 mia. kr. ATP's formue udgjorde i alt 768,5 mia. kr.

ATP Ejendomme henter ny direktør i familiefond

Byggeaftaler på plads til ATP-projekt til 600 mio. kr.

Ejendomme og infrastruktur bidrager til rekordafkast i ATP

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier