EjendomsWatch

Byggeaftaler på plads til ATP-projekt til 600 mio. kr.

Der er indgået flere lejeaftaler og totalentreprisekontrakter på ATP Ejendommes første boligudviklingsprojekt på 60.000 kvm. Fire entreprenører har delt opgaven mellem sig, heriblandt Adserballe & Knudsen. (Opdateret.)

(Opdateret kl. 13:10 med kommentarer fra ATP om hvilke selskaber, der har vundet totalentreprisekontrakterne.)

Efter erhvervelsen af den 60.000 kvm store grund i Ørestaden i København tilbage i efteråret 2017 kan ATP nu skyde gang i byggeriet.

ATP investerer i boliger og hotel i Ørestad med projektsum på 600 mio. kr. 

ATP Ejendomme har nemlig fået flere totalentreprisekontrakter på plads, skriver pensionsinvestoren i en pressemeddelelse.

Med de indgåede kontrakter kan den første etape af byggeriet, som bliver inddelt i to etaper, skydes i gang til marts, lyder det.

I første etape, som der tages hul på nu, skal der opføres 153 boliger, et hotel med 211 værekser, et otte-etagers p-hus og en fastfood-restaurant på grunden, som kommer til at fylde 20.000 kvm af grunden. Den del af projektet forventes at lande på en investering på 600 mio. kr., og målsætningen er, at det skal stå færdigt i 2020.

Byggeriet af boligerne og P-huset begynder i marts, fastfood-byggeriet starter inden sommerferien, mens det forventes, at hotel- og boligprojektet går i gang i slutningen af året.

"P-hus og facade forventes afleveret 1. kvartal 2019 – Burger King forventes åbnet ultimo 2018 – Hotel forventes afleveres ultimo 2019 – Boliger medio 2020," oplyser Birgitte Lund Rants, som er kommunikationsrådgiver hos ATP, i en mail til EjendomsWatch.

Anden etape af udviklingen af området påbegyndes først senere og vil være erhvervsbyggeri på omkring 40.000 kvm. Hvad ATP's forventede investering i den del bliver, eller hvornår det mere præcist forventes, det kan skydes i gang, er endnu ikke offentliggjort.

"Vi ser et stort udviklingspotentiale i denne centrale del af Ørestaden, som snart er fuldt udbygget," udtaler Michael Nielsen, som er ejendomsdirektør i ATP, i medddelelsen.

Det er byggefirmaet Adserballe & Knudsen, som har fået totalentreprisen på boligerne, Gråkjær som har fået den på hotellet, 5E-Byg som har fået den på p-huset og Ommen & Møller som har landet totalentreprisen på restauranten.

Lejekontrakterne der er på plads

Investeringsselskabet har også indgået en to lejekontrakter. Det er indtil videre for hotellet og restauranten.

Hotellet skal således drives af Zleep Hotels, som i forvejen driver otte andre hoteller i Danmark, mens King Food skal stå for driften af en Burger King-restauranten.

Også administrationen af lejeboligerne er på plads - det er ejendomsadministratoren Deas, der skal stå for den del, hvilket ATP kunne meddele i forbindelse med offentliggørelsen af købet tilbage i efteråret sidste år.

ATP erhvervede byggearealerne ved at overtage selskabet Hanemann Ejendomme i september 2017, der ifølge sit seneste regnskab har en negativ egenkapital på 43 mio. kr. og en bankgæld på over 200 mio. kr., der forfalder til betaling 31. december i år.

EjendomsWatch arbejder på en kommentar fra ATP.

ATP vil omdanne Nordea-hovedsæde til luksushotel

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier