Byggeaftaler på plads til ATP-projekt til 600 mio. kr.

Der er indgået flere lejeaftaler og totalentreprisekontrakter på ATP Ejendommes første boligudviklingsprojekt på 60.000 kvm. Fire entreprenører har delt opgaven mellem sig, heriblandt Adserballe & Knudsen. (Opdateret.)

(Opdateret kl. 13:10 med kommentarer fra ATP om hvilke selskaber, der har vundet totalentreprisekontrakterne.)

Efter erhvervelsen af den 60.000 kvm store grund i Ørestaden i København tilbage i efteråret 2017 kan ATP nu skyde gang i byggeriet.

ATP investerer i boliger og hotel i Ørestad med projektsum på 600 mio. kr. 

ATP Ejendomme har nemlig fået flere totalentreprisekontrakter på plads, skriver pensionsinvestoren i en pressemeddelelse.

Med de indgåede kontrakter kan den første etape af byggeriet, som bliver inddelt i to etaper, skydes i gang til marts, lyder det.

I første etape, som der tages hul på nu, skal der opføres 153 boliger, et hotel med 211 værekser, et otte-etagers p-hus og en fastfood-restaurant på grunden, som kommer til at fylde 20.000 kvm af grunden. Den del af projektet forventes at lande på en investering på 600 mio. kr., og målsætningen er, at det skal stå færdigt i 2020.

Byggeriet af boligerne og P-huset begynder i marts, fastfood-byggeriet starter inden sommerferien, mens det forventes, at hotel- og boligprojektet går i gang i slutningen af året.

"P-hus og facade forventes afleveret 1. kvartal 2019 – Burger King forventes åbnet ultimo 2018 – Hotel forventes afleveres ultimo 2019 – Boliger medio 2020," oplyser Birgitte Lund Rants, som er kommunikationsrådgiver hos ATP, i en mail til EjendomsWatch.

Anden etape af udviklingen af området påbegyndes først senere og vil være erhvervsbyggeri på omkring 40.000 kvm. Hvad ATP's forventede investering i den del bliver, eller hvornår det mere præcist forventes, det kan skydes i gang, er endnu ikke offentliggjort.

"Vi ser et stort udviklingspotentiale i denne centrale del af Ørestaden, som snart er fuldt udbygget," udtaler Michael Nielsen, som er ejendomsdirektør i ATP, i medddelelsen.

Det er byggefirmaet Adserballe & Knudsen, som har fået totalentreprisen på boligerne, Gråkjær som har fået den på hotellet, 5E-Byg som har fået den på p-huset og Ommen & Møller som har landet totalentreprisen på restauranten.

Lejekontrakterne der er på plads

Investeringsselskabet har også indgået en to lejekontrakter. Det er indtil videre for hotellet og restauranten.

Hotellet skal således drives af Zleep Hotels, som i forvejen driver otte andre hoteller i Danmark, mens King Food skal stå for driften af en Burger King-restauranten.

Også administrationen af lejeboligerne er på plads - det er ejendomsadministratoren Deas, der skal stå for den del, hvilket ATP kunne meddele i forbindelse med offentliggørelsen af købet tilbage i efteråret sidste år.

ATP erhvervede byggearealerne ved at overtage selskabet Hanemann Ejendomme i september 2017, der ifølge sit seneste regnskab har en negativ egenkapital på 43 mio. kr. og en bankgæld på over 200 mio. kr., der forfalder til betaling 31. december i år.

EjendomsWatch arbejder på en kommentar fra ATP.

ATP vil omdanne Nordea-hovedsæde til luksushotel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende