Storinvestorer er sultne efter københavnske madkoncepter

Kapitalfonde og internationale investeringsselskaber har i den grad fået øjnene op for den danske restaurationsbranche. Profitable mad- og kædekoncepter er en del af forklaringen, lyder det.
Cocks & Cows blev fredag opkøbt af finske Restamax. | Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bech
Cocks & Cows blev fredag opkøbt af finske Restamax. | Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bech

Danske restauranter går som varmt brød så at sige. De store kapitalfonde og internationale investeringsselskaber har for alvor fået øjnene op for de danske madkæder som investeringsobjekter.

Ifølge Berlingske Business skyldes den store interesse, at selskaberne har formået at skabe skarpe koncepter og bæredygtige forretningsmodeller.

"Der er i øjeblikket en afkasttørke på investeringsområdet. Store kapitalfonde har svært ved at finde noget at investere i, der giver et solidt afkast. Derfor spreder de deres investeringer på nye områder, og her er restaurantkoncepter blevet attraktive," siger Jesper Bo Jensen, der følger udviklingen i restaurationsbranchen som direktør for Fremforsk - Center for Fremtidsforskning, til Berlingske Business.

Partner i Oaklins Denmark Frederik Aakaard peger desuden på, at man ved at have en restaurantkæde kan dele omkostningerne mellem restauranterne og ensrette dem for dermed at effektivisere driften.

Fredag meddelte den børsnoterede finske restaurantkæde Restamax, at der var indgået en handel med den danske burgerkæde Cocks & Cows samt gin-baren The Bird. Opkøbet fulgte i halen på et salg af pizzakæden Gorms til norske Orkla. Kapitalfonden Catacap ville også lege med og købte i sidste uge barkonceptet Rekom, der blandt andet står bag Heidi's Bier Bar og Den Glade Gris.

Også Lagkagehuset, Joe & The Juice og Meyer og Løgismose er blevet opkøbt af kapitalfonde.

Syv restauranter i København får finsk ejer

En ombygget spritfabrik skal tiltrække international opmærksomhed 

Field's-restauranter melder om 13 pct. vækst

Finsk pizzakæde ruller dansk satsning ud 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også