EjendomsWatch

Lundbeck frasælger grundareal til NCC

Medicinalkoncernen frigiver yderligere arealer til byudvikling i Valby. Beliggenheden er ganske attraktiv, siger NCC-direktør.

Foto: Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Entreprenørkoncernen NCC har overtaget en 14.500 kvm grund i Valby fra medicinalproducenten Lundbeck med henblik på at omdanne arealet fra industri til levende byrum, oplyser NCC.

"Vi har stor tiltro til kontormarkedet i København. Købet er et led i opfyldelsen af vores strategi om at sikre os velbeliggende grunde og bidrage til at omdanne udprægede industriområder til nye, levende bydele,"siger Ole Faurby, adm. direktør i NCC Property Development, i en pressemeddelelse.

Grunden ligger blot 100 meter fra Ny Ellebjerg station, som med udvidelse af metroen og forbindelse til regional- og fjerntog og busser bliver et vigtigt fremtidigt trafikknudepunkt, påpeger NCC.

Virksomheden har indledt dialog med Københavns Kommune om grundens fremtidige anvendelse. Købspris fremgår ikke.

Sidste år overtog pensionskasserne Jøp og Dip andre ejendomme, som Lundbeck ikke fremover skal bruge, i en handel til 378 mio. kr.

Catella venter at bistå med sidste del af Lundbeck-frasalg

Pensionskasser køber Lundbeck-ejendomme for 378 mio. kr.

F.L. Smidth frasælger sit hovedsæde for over 400 mio. kr.

Forsiden lige nu

Tysk kapitalforvalter køber 97 nye boliger i Valby

Køber fortæller til EjendomsWatch, at boligblokken er en del af en langsigtet buy-and-hold-strategi i Danmark. Det er en udenlandsk og en dansk kapitalforvalter, som sælger sidste del af en handel med i alt 367 boliger.

Færre ledige kontorer i den rige del af Danmark

11 nordsjællandske kommuner har ikke haft så få tomme kontorlokaler siden 2008, viser nye tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Lokal erhvervsmægler fra Hillerød bekræfter tendensen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier