EjendomsWatch

Lundbeck frasælger grundareal til NCC

Medicinalkoncernen frigiver yderligere arealer til byudvikling i Valby. Beliggenheden er ganske attraktiv, siger NCC-direktør.

Foto: Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Entreprenørkoncernen NCC har overtaget en 14.500 kvm grund i Valby fra medicinalproducenten Lundbeck med henblik på at omdanne arealet fra industri til levende byrum, oplyser NCC.

"Vi har stor tiltro til kontormarkedet i København. Købet er et led i opfyldelsen af vores strategi om at sikre os velbeliggende grunde og bidrage til at omdanne udprægede industriområder til nye, levende bydele,"siger Ole Faurby, adm. direktør i NCC Property Development, i en pressemeddelelse.

Grunden ligger blot 100 meter fra Ny Ellebjerg station, som med udvidelse af metroen og forbindelse til regional- og fjerntog og busser bliver et vigtigt fremtidigt trafikknudepunkt, påpeger NCC.

Virksomheden har indledt dialog med Københavns Kommune om grundens fremtidige anvendelse. Købspris fremgår ikke.

Sidste år overtog pensionskasserne Jøp og Dip andre ejendomme, som Lundbeck ikke fremover skal bruge, i en handel til 378 mio. kr.

Catella venter at bistå med sidste del af Lundbeck-frasalg

Pensionskasser køber Lundbeck-ejendomme for 378 mio. kr.

F.L. Smidth frasælger sit hovedsæde for over 400 mio. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier