EjendomsWatch

Catella venter at bistå med sidste del af Lundbeck-frasalg

Corporate finance-rådgiveren har bistået i forbindelse med frasalget af 33.000 kvm af Lundbecks domicilejendomme og ser frem til, at også resterende 9000 kvm grund med byggeret finder nye ejere.

Foto: PR

Medicinalkoncernen Lundbeck har endeligt gennemført det salg af 33.000 kvm ejendomme i tilknytning til koncernens hovedkontor i Valby, oplyser Lundbecks rådgiver, Catella, i en pressemeddelelse.

Salget, som blev annonceret i maj, sker til pensionskasserne Jøp og Dip, og i forbindelse med salget lød prisen på 378 mio. kr.

"For at maksimere Lundbecks interesser i frasalget, har vi sikret en langtidslejeaftale med Københavns Kommune og på samme tid fundet stærke og engagerede investorer, som deler vores positive syn på den fremtidige udvikling i Valby, der bl.a. løftes af forbedret infrastruktur ved Ny Ellebjerg Station," siger Jesper Bo Hansen, chef for corporate finance hos Catella, i meddelelsen.

Fokus Asset Management har samarbejdet med Dip og Jøp, og Fokus bliver den fremtidige asset manager for de to pensionskasser, fremgår det.

Hvornår sidste del af Lundbecks aktiver sælges, fremgår ikke, men Jesper Bo Hansen lyder optimistisk:

"Vi ser frem til at finde den rigtige løsning for den tilbageværende byggeret, der er attraktivt placeret på hjørnet af Gammel Køge Landevej og Carl Jacobsens Vej," siger han i meddelelsen.

Pensionskasser køber Lundbeck-ejendomme for 378 mio. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier