EjendomsWatch

Frank Jensen: København skal være synlig for internationale investorer

MIPIM 2018: Københavns overborgmester drager i den kommende uge afsted til ejendomsmessen Mipim for at slå på tromme for hovedstadsregionen. Konkurrencen med andre metropoler er stor, siger han.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) i samtale med EjendomsWatch ved Mipim-messen i 2017. | Foto: Lotte Lund

Selvom internationale investorers tilstedeværelse i hovedstadsområdet sætter rekord i disse år, er det stadig ambitionen for byens overborgmester Frank Jensen (S) at få endnu flere udenlandske penge til at arbejde i Danmark, siger han.

Derfor drager han igen i år til Mipim-messe i Cannes, hvor over 20.000 investorer, projektudviklere og beslutningstagere i næste uge er samlet.

"Jeg har et benhårdt program, hvor jeg taler med investorer og fortæller vidt og bredt om, hvorfor de skal investere i Greater Copenhagen. Vi har hvert år fået kontakt til en række udenlandske investorer, som er interesseret i at komme ind på det københavnske ejendomsmarked. Vores indsats betyder, at København er blevet mere synlig, og vi bliver på månedlig basis ringet op af udenlandske investorer, der vil høre om mulighederne i København," siger Frank Jensen pr. mail.

"Samtidig har der i de senere år været stor vækst i de internationale investeringer i Greater Copenhagen. I Greater Copenhagen foretog udenlandske investorer samlet set investeringer for ca. 28,5 mia. kr. i 2017," fortsætter han.

Men også andre byer kæmper om investorernes gunst, ikke mindst Stockholm, der på Mipim markedsfører sig som Skandinaviens hovedstad, men hvor investorinteressen er løjet af på det seneste i takt med en afkøling af det svenske ejendomsmarked.

"Vi er i hård konkurrence med blandt andet Stockholm og Hamborg om udenlandske investeringer, så det er vigtigt at gøre København synlig for de vigtigste investorer. Det bringer udenlandske investeringer til byen, som skaber arbejdspladser og vækst," lyder det fra Frank Jensen.

"Vi kan samtidig som kommune levere en række nøgletal for byens udvikling, fortælle om planerne for de kommende års byudvikling og give investorerne en tryghed for, at kommunen også investerer i København. Det ved vi er et afgørende parameter for, at investorerne er sikre på, at man skal investere i København frem for for eksempel Stockholm eller Hamborg," fortsætter han.

Frank Jensen peger på, at der i 2017 blev bygget ca. 5100 boliger, det højeste antal nye boliger siden Anden Verdenskrig.

"Men selvom vi bygger mange boliger nu, så skal vi bruge flere boliger fremover, da København vokser med 10.000 indbyggere om året. Såfremt vi skal følge med befolkningsudviklingen, skal der bygges 45.000 boliger frem mod 2027. Derfor er det vigtigt, at København er synlig overfor de udenlandske investorer," pointerer overborgmesteren.

Han mener, at det er væsentligt, at han selv er til stede i Cannes. Det er der en særlig grund til:

"For at sikre troværdigheden over for investorerne, så er det vigtigt, at kommunen er repræsenteret med en stærk delegation; en delegation som ikke kun består af embedsmænd, men også af folkevalgte politikere."

Regionsformand: Financial Times kårer os for vores konkrete investeringer

Verdens største ejendomsmesse får nyt dansk setup 

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

På dagens liste er en større trecifret millionhandel faldet på plads mellem amerikanske Hines og svenske Bonava. De i alt 21 transaktioner rummer også bl.a. Jeudan, ATP Ejendomme, Aldi og Rema 1000. Oversigten bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier