EjendomsWatch

Ejendomskoncern sætter gang i københavnske vandkantsboliger

181 nye ejerlejligheder er på vej ved Enghave Brygge. Pensionskasse står for finansieringen.

Foto: Mangor & Nagel

Nu begynder NRE Denmark byggeriet af 181 ejerlejligheder i kanalbyen Enghave Brygge i Københavns Sydhavn, skriver koncernen i en pressemeddelelse. Byggeriet Nobelhuset opføres på en egen ø i den sydvestligste del af bydelen, afgrænset af Belvederekanalen, Frederiksholmsløbet og to nye kanaler.

Bag byggeriet står et konsortium bestående af investorerne Allan Freivald og Lars Bräuner samt NRE Real Estate, der er NRE Groups investeringsselskab. NRE Denmark har rollen som totalentreprenør, mens Mangor & Nagel er arkitekter. PKA er finansiel partner på projektet, fremgår det.

"Enghave Brygge er et spændende område i rivende udvikling. Hos NRE er vi glade for at sætte vores præg på denne udvikling med et moderne etagebyggeri med gode og funktionelle boliger i allerførste række ud til den københavnske havnefront. Vores erfaring fra projekter, vi har gennemført i Nordhavn, er, at netop den nemme adgang til vand vægtes meget højt af beboerne," siger Jacob Eiskjær Olesen, adm. direktør for NRE Denmark, i meddelelsen.

Den nye ejendom opføres som en fire til syv etagers randbebyggelse ud mod kanalerne med taglejligheder med private tagterrasser øverst. Det samlede etageareal bliver cirka 17.000 kvm.

I kælderniveau etableres parkeringspladser til ejendommens beboere. I forbindelse med byggeriet etableres to nye bilbroer og en cykel- og gangbro, der forbinder øen med de tilstødende veje. Samtidig vil der blive ca. 150 meter til bydelens kommende metrostation.

Pensionskasse finansierer boligprojekt i Københavns Sydhavn

Luksus-ø til over en halv mia. kr. på vej i Københavns havn

Vindmølle-millionær vil tjene penge på luksusboliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier