Luksus-ø til over en halv mia. kr. på vej i Københavns havn

En privat ø i Københavns sydhavn skal rumme 43 luksusrækkehuse. NPV med projektudvikler Jens Schaumann står bag projektet, som Danielsen Architects skal designe.
Foto: PR-visualisering: Dimension Design/NPV
Foto: PR-visualisering: Dimension Design/NPV

Den hidtil mest luksuriøse udgave af i alt 10 øer med boliger, der er på vej i Københavns Sydhavn, vil overgå de ni øvrige med et projekt til en pris af 515 mio. kr., skriver Børsen.

Sivholmen, som også får navnet The Private Island, vil komme til at bestå af 43 luksusrækkehuse med kanaler rundt om i lighed med de øvrige øer, der tilsammen udgør Engholmene.

"Vi ville lave en boligform, som er væsensforskellig fra etagebyggeriet, og derfor har vi satset på rækkehuse, som vi kender fra eksempelvis de populære rækkehuse i Humlebyen ved Carlsberg og kartoffelrækkerne på indre Østerbro. Det med, at man bor næsten midt i byen, men samtidig får et lille privat, rekreativt areal i en praktisk og flot bolig, som både fungerer, når man er familie, alene eller et par. Det, tror vi, er attraktivt," siger arkitekt Kasper Danielsen, der er direktør hos Danielsen Architects, til avisen.

Husene vil både få en førstesal og en kælder til bil, og desuden rummer projektet et fælles gårdrum, privat forhave og en flydende ponton foran huset til kajak eller båd.

Ifølge Kasper Danielsen appellerer projektet ikke til mennesker med "ligusterhæk-mentalitet", men til dem, der tror på fællesskaber med mulighed sit eget helle.

Projektet Sivholm bliver som nævnt den ene af Engholmenes ti kunstige øer i den nye københavnske kanalby. NPV står for seks af øerne, mens By & Havn står for resten.

Pensionskasse finansierer boligprojekt i Københavns Sydhavn

AP Pension køber arabisk rigmand ud af milliardprojekt med boliger 

Arkitekt gennem 30 år sværger til det funktionelle: "Ikke noget pjank" 

Danielsen Architecture skal tegne boliger på 12.700 kvm areal i Roskilde 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også