EjendomsWatch

Domea.dk bygger boliger i Horsens-forstad

Først skal ældre ejendomme rives ned på grunden. Boligorganisationen følger dermed op på udmeldinger om at ville ekspandere i Østjylland.

I løbet af foråret 2018 vil boligorganisationen Domea.dk sætte spaden i jorden til 42 almene familieboliger midt i Tørring vest for Horsens. Inden byggeriet kan gå i gang skal de nuværende bygninger på stedet, Tørringhus og frivillighuset "Det Gule Hus", rives ned, skriver Horsens Folkeblad.

Når nedrivningen er tilendebragt, vil Hedensted Kommune — hvor Tørrring ligger — sælge grunden til Domea for 9,9 mio. kr. Det svarer til en kvadratmeterpris på ca. 2000 kr. Til sammenligning koster en kommunal parcelhusgrund i Tørring ca. 500 kr. pr. kvm.

"Ja, det er nogle dyre kvadratmeter, men vi har jo også købt et helt hotel og vil nu rive det ned. Det koster," siger Johan Stadil Petersen, vicekommunaldirektør i Hedensted Kommune, til Horsens Folkeblad.

Hver karré er formet som et v. De to punkthuse i midten bliver i fire etagers højde, mens de to yderste bliver tre etager.

Domea.dk satser på Østjylland

Horsens har vokseværk

Niam køber 12.000 kvm kontorejendom i Horsens

Forsiden lige nu

Medie: Nødlidende andelsforening leder efter køber

Andelsboligforeningen Ringertoften i København med en gæld på 459 mio. kr. leder efter en køber til foreningens ejendom. Det viser salgsmateriale, som mediet Insidebusiness er kommet i besiddelse af. "Garvet kriseadvokat" er på sagen, lyder det.

Ineffektivitet koster milliarder i den almene boligsektor

Trods milliardgevinster ved at samle indkøb centralt vælger de fleste boligselskaber selv at købe ind og hyre håndværkere. Sektoren agerer umodent, mener konsulentfirma, som til dels bakkes op af sektorens fælles indkøbsenhed, Almenindkøb. Her møder man lokal uvilje mod at hente besparelser, hvilket der kan være lyssky grunde til, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier