EjendomsWatch

Gentofte søgte boligpulje - men har ikke plads til flygtninge

Regering har tredoblet antallet af flygtninge, som skal placeres i Gentofte, men der er ikke plads, lyder det fra borgmesteren.

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto

Der er ikke tale om, at en af landets rigeste kommuner forsøger at undslå sig sit ansvar for at finde permanente boliger til flygtninge.

Problemet er rettere, at der ikke er plads i Gentofte Kommune, siger byens borgmester Hans Toft (K).

54 kommuner har fået del i de penge, der tidligere på året blev afsat til at bygge små, billige boliger i de kommuner, der stod til at skulle huse mange flygtninge.

Gentofte Kommune er med et tilskud på mere end 42 mio. kr. den kommune, der får klart den største del af midlerne.

Aarhus og Gentofte henter flest penge fra boligpulje på over halv milliard

Alligevel kan det være, at pengene ikke bliver udmøntet, for Gentofte har ganske enkelt ikke plads til flere beboere, mener borgmesteren.

"Regeringen ved, at vi ikke har boliger til hverken midlertidig eller permanent boligplacering af flygtninge og heller ikke almindelige byggegrunde til opførelse af permanente, almene boliger."

"Alligevel har regeringen tredoblet antallet af flygtninge, som skal boligplaceres i Gentofte Kommune," siger Hans Toft.

Skal der findes plads til flygtninge, skal det være på statslige arealer eller byggegrunde i nabokommuner, mener han.

Han mener ikke, at hans kommune undslår sig og forstår ikke, hvis det kan se sådan ud.

"Nej. Det kan jeg bestemt ikke. Så vidt jeg har forstået, er der ingen kommuner, der er gået glip af noget, fordi Gentofte har søgt. Vi skal nok klare integrationsopgaven på den gode måde, som vi ved, vi kan gøre."

"Problemet for os er at finde de fysiske boliger. "En af landets rigeste kommuner", jeg kan blive lidt småvred, når du siger det. Det er at vende det hele på hovedet, dette har ikke noget med penge at gøre, det har noget med fysiske muligheder at gøre," siger han.

Hvis integrationsminister Inger Støjberg (V) tvinger Gentofte til at finde permanente boliger, vil alternativet til at opføre almene familieboliger være at købe villaer og ejerlejligheder, uddyber han.

Og det vil ikke ske.

Alle kommuner, der havde søgt penge fra den 640 mio. kr. store pulje, har fået deres ansøgning imødekommet. Dermed er der 125 mio. kr. til overs, som tilbageføres til staten.

Klar bane til byggeri af 10.000 nye almene boliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier