EjendomsWatch

Boligblokke i Aalborg rives ned og bygges om for trecifret millionbeløb

I en omfattende renoveringsplan skal 120 lejligheder nedrives i boligselskabet Alabu Boligs afdeling i Aalborg Øst. Landsbyggefonden støtter projektet med knap 176 mio. kr.

Illustration af boligselskabet Alabu Boligs afdeling på Saltumvej i Aalborg Øst, som nu skal renoveres for ca. 350 mio. kr. | Foto: PR / Alabu Bolig

Beboerne i boligselskabet Alabu Boligs afdeling på Saltumvej i Aalborg Øst har netop vedtaget en plan for renovering af boligerne. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Landsbyggefonden støtter den gennemgribende renovering med 176 mio. kr., som samlet løber op i ca. 350 mio. kr.

"Vedtagelsen er endnu en milepæl i arbejdet med at opgradere vores boliger til nutidens krav og forventninger," lyder det fra Klaus Ringgaard, direktør i Alabu Bolig.

Det er gamle boligblokke fra 1968-69 med 120 lejligheder, som skal rives ned og erstattes af punkthuse og rækkehuse, som kommer til at udgøre 182 nye boliger. Derudover renoveres 19 gårdhavehuse.

Ifølge meddelelsen har man løbende foretaget renoveringer, men der er stadig problemer med kuldebroer og fugt, og derfor har man nu vedtaget at begynde forfra og bygge nye tidssvarende boliger.

Vi tager individuelle samtaler med alle 139 husstande for at få overblik over, hvordan beboerne ønsker at blive genhuset.

Klaus Ringgaard, direktør i Alabu Bolig.

"Det er en stor tillidserklæring fra beboerne, at 111 stemmer for og kun fire imod og tre blankt. Det har været en lang proces, hvor nogle af beboerne selvfølgelig var betænkelige i starten," uddyber Klaus Ringgaard.

Støtten fra Landsbyggefonden gør, at der som følge af renoveringen "kun" kommer minimale huslejestigninger til beboerne, lyder det videre.

Til april 2022 bliver der udbudt en totalentreprise på projektet, hvor man herefter forventer, at byggeriet kan igangsættes knap et år efter nemlig til marts 2023.

Derefter er boligselskabets afdeling på Saltumvej sat til at stå færdig i 2026.

Boligselskab føler sig tvunget til at renovere for 190 mio. kr. i stedet for at bygge nyt

MT Højgaard vinder aftale på 94 almene boliger

Udviklingen af den 26.000 kvm store sygehusgrund i Aalborg skydes i gang 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier