EjendomsWatch

Boligforening i Aarhus har mistet 17 mio. kr. i huslejer på et år: "Det er blevet en lavine"

Planer om nedrivninger har fået beboerne i Gelleurpparken og Toveshøj i Aarhus til at flytte ud. Formand for boligforening forventer, at det samlede lejetab vil løbe op i mindst 50 mio. kr., inden blokkene er revet den.

Gellerupparken i det vestlige Aarhus har oplevet stor fraflytning siden sommeren 2019. | Foto: Ladefoged Joachim/Ritzau Scanpix

Beboerne er i uventet grad flyttet ud af de udsatte boligområder i Gellerupparken og Toveshøj i Aarhus, siden Folketinget i sommeren 2019 vedtog planer om nedrivninger af 600 lejligheder i områderne. Det skriver Jyllands-Posten.

I starten af 2020 var der således 173 tomme lejligheder i Gellerup og Toveshøj, og lejetabet er på 1,5 mio. kr. om måneden. Det samlede tab for 2020 lyder på 17 mio. kr., og inden blokkene er revet ned, vil der være et samlet tab på mindst 50 mio. kr.

Det vurderer Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening, som de to afdelinger hører under, i et nødråb, som han i slutningen af december sendte til borgmester Jacob Bundsgaard (S).

"Der blev tændt en lunte, da udmeldingen om nedrivninger kom. Folk rykker simpelthen ud. Det er blevet en lavine og et større problem, end jeg forestillede mig. Det er vokset til et niveau, der er helt exceptionelt," siger Keld Albrechtsen ifølge Jyllands-Posten.

Boligselskab får medhold i masseopsigelser af lejere

Krisen rammer boligområders indsats for at undvige regeringens ghettoliste 

Arkitema skal omdanne udsat boligområde i Høje-Taastrup 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier