EjendomsWatch

Boligforening i vækst vil kombinere erhverv og bolig i nyt renoveringsprojekt

I forbindelse med et aalborgensisk renoveringsprojekt vil nordjysk boligforening skabe nye boliger til mindre erhvervsdrivende, som kombinerer butik og bolig. Direktør håber, det kan være med til at skabe en ny form for lokalt byliv.

Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening. | Foto: PR / Himmerland Boligforening

Himmerland Boligforening forsøger nu at genoplive den tidligere praksis, hvor private drev butik i forbindelse med deres bolig. Det skriver den nordjyske boligforening i en pressemeddelelse.

I første omgang skal erhvervsboligerne genopstå på Fyrkildevej ved Humlebakken og Tranholmvej i det østlige Aalborg, hvor Himmerland Boligforening er i gang med at renovere 400 boliger som sidste del af det større projekt Kildeparken 2020.

Ifølge Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening, er erhvervsarealet på mellem 32 og 35 kvm i den nye boligtype, der skal rumme hjem såvel som arbejdsplads, og som kommer til at ligge i "et af Nordjyllands største vækstområder."

"Indtil en gang i 1960’erne var det specielt i de større byer udbredt med en kombination af butikslokale og bolig. Det er denne tankegang, vi bygger på, når vi om få måneder introducerer fremtidens erhvervsboliger i form af nyrenoverede boliger tilført et erhvervsareal," siger han og pointerer, at man har gjort sit hjemmearbejde og sikret, at efterspørgslen er der.

"Reelt er vores eneste krav, at en beboer har et aktivt CVR-nummer og at der ikke bliver håndteret fødevarer i erhvervslokalet. Ellers er der højt til loftet og vi håber på stor mangfoldighed, så virksomhederne hver især kan være med til at bringe nyt liv til et aktivt og interessant miljø på erhvervsstrøget og dermed til afdelingen såvel som til bydelen."

De første erhvervsboliger, hvor boligarealet spænder fra 90 til 111 kvm, har indflytning til sommer.

Himmerland Boligforening fusionerede sidste sommer med Skørping Boligselskab og fik dermed med fire nye afdelinger i Skørping, ca. 15 km syd for Aalborg. Fusionen betød, at Himmerland Boligforenings samlede portefølje rundede 7000 boliger i Aalborg, Svenstrup og Skørping. Efterfølgende etableredes også en afdeling i Godthåb sydvest for Aalborg.

Himmerland Boligforening etablerer ny afdeling til 47 mio. kr.

Himmerland Boligforening fusionerer: Vokser med fire afdelinger

Entreprenør og boligforening vil bygge 54 boliger ved Mariager Fjord 

Mere fra EjendomsWatch

Birch-koncernen halverer resultatet trods rekordomsætning: "Vi har investeret"

Silkeborg-udvikleren René Birchs koncern leverer vækst på omsætning, egenkapital og medarbejderstab, men resultatet halter efter. Ledelsen er dog tilfreds – selvom man havde forventet et årsresultat, der var dobbelt så stort. "Vi har vækstet til et niveau, som vi vil ligge stabilt på i årene, der kommer," siger partner til EjendomsWatch. (Opdateret)

Briefing uge 42: Regnskabsgymnastik for begyndere

Nogle gange er regnskaber så ugennemskuelige, at selv sensationshungrende journalister må klø sig i skægget. Og nogle gange er en personkredsen i ejendomshandel så speget, at långiverne siger fra. Selvom mange er på efterårsferie, så var der godt gang i kedlerne på EjendomsWatch. Læs gennemgangen af ugen, der gik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier