EjendomsWatch

Nye højhuse kan blive højere

M. Goldschmidt Holding, der står bag byggeprojektet Frederiksbro, vil have en ny lokalplan, så der kan bygges flere etager på nogle af byggeriets højhuse.

Foto: Peter Nørby/Jyllands-Posten/Fotograf Peter N¿rby

To højhuse på 15 etager er allerede skudt op på grunden Frederiksbro midt i Hillerød, hvor M. Goldschmidt Holding er i gang med et byggeprojekt til fire milliarder kroner og skal bygge over 120.000 etagemeter bolig.

Der er planer om flere højhuse på grunden, og for tre år siden godkendte et splittet byråd i Hillerød en plan, der gav tilladelse til fire højhuse på 15 etager, et på 13 etager og et på otte etager.

Men nu vil M. Goldschmidt Holding have en ny lokalplan, forud for at byggeriet af grundens andet område skal i gang.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Helt konkret vil M. Goldschmidt Holding nu have lov til at bygge i alt fire højhuse på 15 etager og to højhuse på 14 etager.

Ulrik Bebe, der er projektdirektør i M. Goldschmidt Holding, siger til Frederiksborg Amts Avis, at de planer ikke vil overskride den højdegrænse, der er i den nuværende lokalplan, idet de højeste huse stadig er på 15 etager.

Han tilføjer desuden, at ændringerne i projektet ikke ændrer på hverken bebyggelsesprocenten eller det samlede antal etagemeter. Hillerød Kommune har endnu ikke fået forelagt planerne.

"Jeg synes, det lyder spændende, men jeg kan ikke kommentere yderligere på noget, jeg endnu ikke har set," siger Dan Riise (V), formand for Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget i Hillerød Kommune.

 

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Frederiksborg Amts Avis).

 

Mikael Goldschmidt øjner ejendomsportefølje på 10 mia. kr.

Goldschmidt må se bundlinjen skrumpe

Mikael Goldschmidt: "Jeg har verdens bedste job"

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier