EjendomsWatch

Over 700 almene boliger renoveres af energifond

Renoveringerne sker i et samarbejde mellem almen boligforening og energifonden Sustainsolutions, som PKA står bag. (Rettet)

Planen er at energirenovere 3700 boliger i alt. | Foto: PR

(Artikel rettet 21. maj med det fulde navn på den adm. direktør for FOB.)

Energirenovering af mere end 700 boliger i Ringparken ved Slagelse koster ca. 7 mio. kr. og kommer til at spare omkring 120 tons CO2 på årlig basis. Der er bl.a. tale om ældre tekniske installationer, varmecentraler og ventilationsanlæg, der er blevet erstattet med nyere.

Det skriver Sustainsolutions, der en energifond, som pensionskassesamarbejdet PKA står bag, i en pressemeddelelse.

"Vi synes det er vigtigt at støtte op om FN’s verdensmål og det kan vi bl.a. gøre ved at sænke vores boligers energiforbrug og CO2-aftryk til stor gavn for klimaet. Vi er glade for at være kommet succesfuldt i mål med første projekt. Nu vil vi gå i gang med at finkæmme resten af vores boliger for mulige besparelser," udtaler Flemming Stenhøj Andersen, adm. direktør hos boligforeningen FOB, i meddelelsen.

Renoveringen sker som et led i en større aftale mellem FOB og Sustainsolutions om at energirenovere samtlige 3700 boliger.

Som et led i aftalen er det Sustainsolutions, som har udført og finansieret projektet, som bliver tilbagebetalt via energibesparelser over 10 år.

"Når investeringen er betalt tilbage, går den fulde besparelse til beboerne i form af lavere udgifter til el. Installationerne har en forventet levetid på 15 til 20 år, så udover at gøre noget godt for miljøet, vil de vil opleve store besparelser mange år frem," udtaler Christian Niepoort, adm. direktør for Sustainsolutions, i meddelelsen.

Det er installationsfirmaerrne Uglebjerg VVS, Sv. Aa. Nielsen og Eklink, der har udført renoveringerne, fremgår det.

Boligkontoret Danmark: Der er behov for et nyt politisk syn på almene boliger

400 almene boliger på Fyn skal rives ned

Boliger i Haderslev skal renoveres for trecifret millionbeløb

S og V: Konjunkturen er ikke til flere almene renoveringer 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier