EjendomsWatch

Over 700 almene boliger renoveres af energifond

Renoveringerne sker i et samarbejde mellem almen boligforening og energifonden Sustainsolutions, som PKA står bag. (Rettet)

Planen er at energirenovere 3700 boliger i alt. Foto: PR

(Artikel rettet 21. maj med det fulde navn på den adm. direktør for FOB.)

Energirenovering af mere end 700 boliger i Ringparken ved Slagelse koster ca. 7 mio. kr. og kommer til at spare omkring 120 tons CO2 på årlig basis. Der er bl.a. tale om ældre tekniske installationer, varmecentraler og ventilationsanlæg, der er blevet erstattet med nyere.

Det skriver Sustainsolutions, der en energifond, som pensionskassesamarbejdet PKA står bag, i en pressemeddelelse.

"Vi synes det er vigtigt at støtte op om FN’s verdensmål og det kan vi bl.a. gøre ved at sænke vores boligers energiforbrug og CO2-aftryk til stor gavn for klimaet. Vi er glade for at være kommet succesfuldt i mål med første projekt. Nu vil vi gå i gang med at finkæmme resten af vores boliger for mulige besparelser," udtaler Flemming Stenhøj Andersen, adm. direktør hos boligforeningen FOB, i meddelelsen.

Renoveringen sker som et led i en større aftale mellem FOB og Sustainsolutions om at energirenovere samtlige 3700 boliger.

Som et led i aftalen er det Sustainsolutions, som har udført og finansieret projektet, som bliver tilbagebetalt via energibesparelser over 10 år.

"Når investeringen er betalt tilbage, går den fulde besparelse til beboerne i form af lavere udgifter til el. Installationerne har en forventet levetid på 15 til 20 år, så udover at gøre noget godt for miljøet, vil de vil opleve store besparelser mange år frem," udtaler Christian Niepoort, adm. direktør for Sustainsolutions, i meddelelsen.

Det er installationsfirmaerrne Uglebjerg VVS, Sv. Aa. Nielsen og Eklink, der har udført renoveringerne, fremgår det.

Boligkontoret Danmark: Der er behov for et nyt politisk syn på almene boliger

400 almene boliger på Fyn skal rives ned

Boliger i Haderslev skal renoveres for trecifret millionbeløb

S og V: Konjunkturen er ikke til flere almene renoveringer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier