EjendomsWatch

Albertslund får 50 nye seniorboliger

Det nye område Ovalen er et af syv Realdania-projekter, der skal inspirere til nye former for seniorbofællesskaber. AKB, Albertslund, KAB og Albertslund Kommune står også bag.

Det nye seniorbofællesskab i Albertslund skal gå under navnet Ovalen. | Foto: Leif Tuxen.

Ovalen er navnet på et kommende seniorbofællesskab med 50 boliger i Roholmparken i Albertslund. Bag projektet står Albertslund Kommune, KAB, Realdania og Boligselskabet AKB, Albertslund.

Det skriver Realdania i en pressemeddelelse.

"Albertslund blev til en levende by fra bar mark i 1960'erne. Som dengang står vi nu midt i en kæmpe udvikling af vores by, hvor vi prioriterer nye rammer for levende fællesskaber. Ovalen passer lige ind i den udvikling, og jeg glæder mig til at se det gro og blive et seniorbofællesskab, der giver værdi til en masse mennesker og byen," siger Steen Christiansen (S), borgmester i Albertslund Kommune, i meddelelsen.

I arbejdet med bofællesskabets fysiske har firmaerne bag arbejdet med både privatliv og tre grader af fællesskab, fremgår det.

Graderne spænder fra "lidt sammen", som er daglig interaktion i forbindelse med afhentning af post, "tæt sammen", hvor man mødes om en fælles interesse, og "alle sammen", hvor alle mødes om eksempelvis vedligeholdelse af de fælles rammer.

"Vi ved, at ensomhed er en af vores store samfundsudfordringer, og at seniorbofællesskaber kan være en del af løsningen. Med Ovalen har vi i fællesskab udviklet et eksempel på, hvordan vi etablerer seniorbofællesskaber med plads til mest mulig bæredygtighed, naboskab og mangfoldighed," siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania, i meddelelsen.

Lokalplanen for Ovalen forventes at blive sendt i høring i efteråret 2019 for at blive behandlet i 2020. Hvis lokalplanen bliver godkendt, kan det nye seniorbofællesskab tage imod de første beboere i sommeren 2022.

Projektet er et af syv projekter, som Realdania bidrager til for at inspirere til nye former for seniorbofællesskaber.

Boligselskabet AKB, Albertslund ejer omkring 1000 almene boliger i Albertslund Kommune og har senest opført boligafdelingen Alberts Have. Boligselskabet hører under boligorganisationen KAB.

Boligselskab skal bygge seniorbofællesskab på tidligere papirfabrik

PWC indleder offensiv inden for rådgivning om seniorboliger 

Global seniorbolig-specialist: Danmark er fem år bagud i forhold til Kina

54 almene seniorboliger på vej i Svendborg 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier