EjendomsWatch

Alment boligområde får dispensation fra ghetto-krav

Dispensationen giver tilladelse til at nedbringe andelen af almene familieboliger til 60 pct. i stedet for de 40 pct. angivet i lovgivningen.

Sundparken har fået godkendt et af to forslag, der skal fjerne området fra ghettolisten. Foto: Andelsboligforeningen Odinsgaard.

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har godkendt Horsens Kommunes dispensationsforslag, der gør, at området kan nøjes med at bringe andelen af almene familieboliger ned på 60 pct. i stedet for de 40 pct., som ghetto-lovgivningen foreskriver.

Det skriver Horsens Folkeblad.

I februar skrev EjendomsWatch om to forslag fra Horsens Kommune, der skulle få Sundparken slettet fra regeringens ghettoliste. Begge krævede dispensation fra ghetto-lovgivningen til at nedbringe andelen af almene familieboliger til 80 eller alternativt til 60 pct.

"Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået godkendt vores dispensationsansøgning. Det viser, at vi har lavet en rigtig god strategi for at få fjernet Sundparkens ghettostempel. Byfornyelse, rekreative områder, flytning af Langmarkskolen og meget mere er elementer, der tilsammen har givet os en dispensation. Det er en samlet pakke, hvor det ene er afhængigt af det andet, og jeg er ovenud tilfreds med, at vi dermed undgår at skulle rive cirke 300 fine boliger ned," siger borgmester Peter Sørensen (S), til avisen.

Imidlertid er Michael Meldgaard, direktør for Andelsboligforeningen Odinsgaard, som Sundparken hører under, meget skuffet over, at der ikke blev givet dispensation til at nedbringe andelen af almene familieboliger til 80 pct. Boligforeningen vil nu undersøge, om der er mulighed for at klage over afgørelsen fra ministeriet, skriver Horsens Folkeblad.

Analyse: Stor interesse for at bo i omdannede ghettoområder

Salg af almene boligblokke skal forvandle ghettoområde til attraktiv bydel

Ny ghettoliste: Nye kriterier afføder otte nye ghettoer

Hjælpende hånd til udsatte boligområder

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier