Privat byggeri skal lokke ny type beboere til alment boligområde

Nye private boliger skal øge diversiteten i nordjysk alment boligområde, som før har været betegnet som udsat, men investorerne bag er ikke bekymrede trods fordomme om området.
Sådan forventes de nye boligejendomme i Kildeparken at se ud. | Foto: Visualisering: Erik Arkitekter.
Sådan forventes de nye boligejendomme i Kildeparken at se ud. | Foto: Visualisering: Erik Arkitekter.
AF JULIE THOMSEN

Godt 180 private boliger fordelt på seks bygninger skal skabe forskellighed og liv i boligområdet Kildeparken, der består af omkring 1100 almene boliger, fortæller Himmerland Boligforenings direktør til EjendomsWatch.

"Formålet er helt klart at skabe den der forskellighed blandt beboerne. Det er sådan, at Kildeparken har været et område, hvor der udelukkende har været almene boliger, og det er klart, at det har haft sine udfordringer," siger Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening, til Ejendomswatch og tilføjer, at boligforeningen selv har brugt 1,2 mia. kr. på en totalrenovering af de eksisterende ejendomme.

De nye private boliger skal opføres i Kildeparken i det østlige Aalborg, der gennem tiden har været kendt som et ghettoområde, selvom det ifølge Himmerland Boligforening kun er beskedne dele af Aalborg Øst, der har båret ghettobetegnelsen i tidens løb.

"Generelt er vi i det, man i regeringen nok vil kalde et udsat boligområde. I nabobebyggelsen er der en boligafdeling, der har været på ghettolisten, men det er den ikke mere," siger Ole Nielsen.

Boligerne opføres af blandt andre Vendia Ejendomme, som er projektets største investor, og ejes og drives af Rasmus Haugaard og Lone Haugaard. Investorgruppen, der har købt dele af boligområdet til de nye ejendomme, består af Vendia Ejendomme og en række mindre lokale investorer.

Vendia Ejendomme er ikke betænkelig ved projektet, selvom Aalborg Øst, hvor Kildeparken ligger, indtil 2015 var betegnet som et udsat boligområde, skriver Rasmus Haugaard, medejer og direktør i Vendia Ejendomme, i en mail til EjendomsWatch.

"Skal der peges på en udfordring for det private projekt, eksisterer der fortsat en række fordomme om området. Men som det er med de fleste fordomme, baserer de sig på manglende viden og indsigt. Men det har da givet et par bump på vejen. Men set i lyset af at det er lokale investorer, som står bag alle seks tårne, må man sige, at fordommene i sidste ende er gjort til skamme," siger han.

Første skridt for Kildeparken mod at skille sig af med sit ry som et udsat boligområde var at renovere de eksisterende ejendomme, hvilket netop er overstået. Andet skridt er de nye boligejendomme, hvoraf den første forventes at stå klar i december 2018, og de næste fem følger efter i løbet af 2019.

Himmerland Boligforening er en af de største almene boligforeninger i Jylland med ca. 7000 lejemål fordelt på familieboliger, ungdomsboliger og seniorboliger.

Et miks af leje- og ejerboliger giver balance 

Efter flere års forsinkelse: Boligselskab får grønt lys til studieboliger

Mere end 8 ud af 10 nye boliger i Aalborg er lejeboliger

MT Højgaard vinder aftale på 94 almene boliger 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også