EjendomsWatch

Mere end 8 ud af 10 nye boliger i Aalborg er lejeboliger

85 pct. af de beboede boliger i Aalborg Kommune, som blev opført i 2017, bor der lejere og ikke ejere i. De ekstra boliglejere skyldes bl.a. de stigende huspriser, siger Himmerland Boligforenings direktør.

Luftfoto af storbyen Aalborg i Nordjylland. | Foto: /Scanpix Ritzau/Thomas Borberg/

I løbet af 2017 blev der bygget 1295 nye boliger i Aalborg Kommune. 1119 af boligerne er i dag beboet, og i 955 af dem bor folk til leje, svarende til ca. 85 pct. For boliger opført i 2016 og 2015 er andelen beboet af lejere tilsvarende på ca. 70 pct. og 39 pct.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som Himmerland Boligforening har bearbejdet, skriver mediet Nordjyske, som videre skriver, at andelen på 85 pct. er et godt stykke over det typiske årsgennemsnit.

"Det er blandt andet et udtryk for det store behov for ungdomsboliger, der har været i Aalborg Kommune gennem de senere år, men behovet for lejeboliger kan ikke reduceres til det. Særligt lige nu står vi overfor den udfordring, at der er flere og flere, som gerne vil bo i Aalborg, men som ikke har råd på grund af de himmelstigende priser på både parcelhuse og ejerlejligheder," siger Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening, til Nordjyske.

Priserne på parcelhuse og ejerlejligheder i Aalborg Kommune er siden 2000 steget med 112 pct. og 144 pct., ifølge de seneste tal fra Finans Danmark. De høje ejerpriser driver priserne på husleje op på et niveau, hvor mange har svært ved at være med. Det får behovet for flere almene familieboliger og almene seniorboliger til at stige, mener Ole Nielsen.

Flere hotelinvesteringer på vej til Aalborg

Kulturoffensiv i Aalborg vækker interesse hos hotelinvestorer

Investorer vil opføre tårne i Aalborg til en kvart milliard

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier