Samarbejde mellem tre boligselskaber sænker huslejen

Et samarbejde mellem tre boligselskaber på Mors har på halvandet år betydet, at Boligselskabet Nykøbing Mors har kunnet skrue ned for huslejen.
Boligselskabet Nykøbing Mors afdeling Fuglsøparken. | Foto: Foto: Boligselskabet Nykøbing Mors
Boligselskabet Nykøbing Mors afdeling Fuglsøparken. | Foto: Foto: Boligselskabet Nykøbing Mors

Beboerne oplever bedre service og betaler mindre i leje, skriver Boligselskabet Nykøbing Mors i en pressemeddelelse.

Resultaterne er opnået via et driftssamarbejde mellem tre boligselskaber på Mors.

Det har betydet, at Boligselskabet Nykøbing Mors på halvandet år har kunnet skrue op for det daglige vedligeholdelsesarbejde og investering i renovering af boligerne og kunnet nedsætte huslejen for beboerne i boligselskabets to største afdelinger, Fuglsøparken og Emiliegården.

I Emiliegården er huslejen blevet nedsat med 3,09 pct., hvilket i gennemsnit svarer til 28 kr. om måneden, mens den i Fuglsøparken er sat ned med 1,78 pct., hvilket for eksempel svarer til gennemsnitligt 105 kr. om måneden for en 4-værelses bolig, lyder det.

"Det er meget tilfredsstillende, at vi har kunnet sætte huslejen ned. Og med god samvittighed. Jeg ønsker ikke, at huslejen skal køre op og ned som en yoyo år efter år," udtaler Arne Hansen, organisationsbestyrelsesformand i Boligselskabet Nykøbing Mors, i meddelelsen.

Aftalen blev indgået 1. oktober 2016 og er mellem ældrecentrene i Morsø, Boligselskabet Nykøbing Mors og Morsø Ældreboligselskab. Alle tre boligselskaber får hjælp til at administrere, udleje og drive deres boliger af den almene boligadministrator Domea.dk.

Driftssamarbejdet er endnu ikke færdigevalueret, og det er derfor ikke muligt at sætte præcist beløb på besparelsen endnu, skriver Boligselskabet Nykøbing Mors.

Jyske boligselskaber fusionerer

Sammenlægning vil gøre KAB en fjerdedel større

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også