Jyske boligselskaber fusionerer

To almene boligselskaber går sammen for at opnå besparelser. Udlicitering af opgaver har allerede hjulpet med at holde huslejen i ro.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

I Give nord for Billund samler de to almene boligselskaber Boligforeningen Give og Boligselskabet Domea Give 750 lejemål under ét, skriver Domea.dk i en pressemeddelelse. Sammenlægningen af de to selskaber vil give besparelser, men allerede nu har en udlicitering af opgaver betydet, at beboernes huslejer er stoppet med at stige.

I løbet af foråret fusionerer de to selskaber under navnet Boligforeningen Give. En sammenlægning skal give yderligere besparelser på blandt andet administrationsgebyrer og maskiner.

"Vi får en større volumen som boligselskab, som betyder, at vi kan være mere effektive og spare penge på vedligeholdelse og drift. Det er en måde at fremtidssikre vores boliger på, siger Jens Bork, formand for det nuværende Boligforeningen Give, i meddelelsen.

Overskud skal gå til renoveringer

I forvejen har de to boligselskaber haft tætte forbindelser, da begge boligselskaber administreres af bygge- og boligadministrationen Domea.dk. Det betyder, at Domea.dk hjælper dem med at administrere, udleje og drive deres boliger.

Samtidig har de udliciteret opgaver såsom snerydning i de 12 boligafdelinger. Det har givet besparelser ifølge Lars Todbjerg-Hansen, kundechef i Domea.dk's Servicecenter Give, der håber på overskud ved fusionen.

"Hvis der kommer overskud, er aftalen med boligselskaberne, at huslejen også fremover holdes i ro — men ikke falder. Overskuddet skal bruges til at sætte skub i renoveringen af boligerne, som er ved at trænge," siger Lars Todbjerg-Hansen i meddelelsen.

Frem mod 2020 skal de almene boliger på landsplan reducere udgifterne med 1,5 mia. kr., har Folketinget vedtaget. Hos boligselskaber, der er kunder hos Domea.dk, svarer det i gennemsnit til ca. 125 mio. kr. eller ca. 3000 kr. om året eller 250 kr. om måneden.

Domea under tidspres med nybyggeri i Kolding

Trekløver med pensionskasse i spidsen bygger 130 boliger i Horsens

Hård kamp om ny rammeaftale hos Domea.dk – vinderne er fundet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også