EjendomsWatch

Lejerbo vil opføre 222 billige boliger rundt på Sjælland

Boligorganisationen Lejerbo er snart klar med et nyt koncept kaldet "Start-Bo-boliger". Planen er at opføre 222 boliger i tre sjællandske byer.

Foto: Jesper Stormly Hansen, Ekstra Bladet

Hvad der ikke lykkedes for Ritt Bjerregaard i sin tid som overborgmester i København skal nu lykkes i Holbæk, Næstved – og Høng. Nemlig at opføre en masse billige lejligheder – de billigste til omkring 3100 kroner om måneden, alt inklusive.

Det oplyser DR Sjælland.

Det er Boligselskabet Lejerbo, der står bag opførelsen af i første omgang 222 boliger i de gamle Storstrøms og Vestsjællands amter, nemlig 160 i Holbæk, 27 i Høng og 35 boliger i Næstved.

De mange billige boliger lanceres under begrebet "Start-Bo boliger", og hos lejerbo og i de tre kommuner tror man man fuldt og fast på, at det bliver til noget.

Blandt andet fordi der er tale om nogle helt andre grundpriser i de tre områder her i vores region, fortæller Mariane Toft-Dallgaard, der er forretningsfører i Lejerbos regionskontor i Holbæk til DR Sjælland:

"Det er såkaldte restarealer, som ligger bynært, men hvor det for eksempel ikke er attraktivt at opføre parcelhuse," siger hun

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af DR Sjælland.)

Lejerbo lancerer bæredygtigt boligkoncept i Aarhus

Forsiden lige nu

ATP Ejendomme opruster til at håndtere rekordstor portefølje

Pensionsfonden har tilpasset sin danske ejendomsstrategi til markedet og kigger især på ét område på en ny måde til at udnytte sine kompetencer. Det fortæller ATP Ejendommes topchef og den nyansatte vicedirektør Martin Vang Hansen i et dobbeltinterview med EjendomsWatch. Fonden runder snart en milepæl.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer her en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, der blandt andet bød på et milliardsalg af Freja Ejendommes portefølje af city-ejendomme.

Enegang eller ægteskab deler den almene boligsektor

Fra nytår overlader den københavnske boligforening 3B sin administration til KAB. Hos både AAB og Boligkontoret Danmark (BDK) er man dog spændt på, om det vil sænke omkostningerne at indgå i KAB-familien. Mens flere aktører i den almene boligsektor går efter størrelse, vælger BDK en helt anden vej, siger den adm. direktør til EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier