EjendomsWatch

Lejerbo lancerer bæredygtigt boligkoncept i Aarhus

Sammen med blandt andre MT Højgaard opfører det almene boligselskab cirkulære boliger, hvor 90 pct. af byggematerialerne kan genbruges i nye projekter.

John Sommer, strategi- og forretningsudviklingsdirektør i MT Højgaard. | Foto: PR

Lejerbo opfører 60 almene boliger i projektet Circle House i Aarhus i samarbejde med MT Højgaard, skriver Børsen. Projektet er bygget op omkring konceptet cirkulær økonomi, og målet er, at 90 pct. af alt materialet skal kunne genanvendes.

Gerti Axelsen, bygge- og udviklingschef i Lejerbo, fortæller, at Circle House er det første cirkulære almennyttige byggeri i verden. Projektet skal være med til at hive branchen i en retning, hvor der er mere fokus på genanvendelse, mener John Sommer, strategi- og forretningsudviklingsdirektør i MT Højgaard.

"Vi skal se ud i fremtiden. Der er ikke nogen industri, der er mere ansvarlig end byggeindustrien, når det kommer til ressourcebrug," siger han til Børsen.

En tredjedel af den globale CO2-udledning stammer fra byggeriet, og i Danmark står branchen for 35 pct. af de samlede affaldsmængder. Med i samarbejdet er også Aarhus Kommune, som lægger grund til projektet. Mere end 30 virksomheder i og omkring den danske byggebranche er involveret. Byggeriet har fået 6,9 mio. kr. i støtte fra Miljøstyrelsen og 3 mio. kr. af Realdania. Projektet kommer til at bestå af 60 almennyttige boliger og forventes færdigbygget i 2020, men skal sættes i udbud ved udgangen af 2018.

Boligadministrator mister 5300 lejemål efter bittert opgør

MT Højgaard har kurs mod nyt underskud i 2017

Lejerbo vil bygge for 62 mio. kr. ved Horsens

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier