EjendomsWatch

Vinge skal rumme kulturarv

Den kommende nye by Vinge ved Frederikssund skal udover boliger også rumme opbevaringsplads for Nationalmuseet.

Foto: Henning Larsen Architects

Med en investering på 263 mio. kr. i et nyt museumsmagasin får den kommende nye by Vinge ved Frederikssund også en rolle i at sikre kulturarven, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Byggeriet, der netop er sendt i udbud, skal, når det står færdigt, huse kulturhistoriske genstande, som ikke er en del af en igangværende udstilling på Nationalmuseet, samt biblioteksmateriale fra Det Kongelige Bibliotek, fremgår det.

"De to institutioner har brug for opbevaringsplads, og valget faldt på Vinge, fordi det lever op til de krav, der er til blandt andet infrastruktur. Placeringen skulle være relativt tæt på København, så brugerne af magasinet har let ved at komme dertil i både bil og med offentlig transport, og det lever Vinge op til," siger Morten Dam Hansen, projektleder i Slots- og Kulturstyrelsen, til avisen.

Hvem der skal opføre det nye magasin afgøres først før sommerferien næste år, hvorefter der skal projekteres og laves lokalplan, der betyder, at byggeriet forventeligt står klar i 2021.

Gigantisk byprojekt er ude af kurs

AP Pension skyder over 1 mia. kr. i by i Nordsjælland

MT Højgaard vinder totalentreprise på 590 mio. kr. til sjællandsk byprojekt

Ny by må halvere sine butiksplaner 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier