EjendomsWatch

Vinge skal rumme kulturarv

Den kommende nye by Vinge ved Frederikssund skal udover boliger også rumme opbevaringsplads for Nationalmuseet.

Foto: Henning Larsen Architects

Med en investering på 263 mio. kr. i et nyt museumsmagasin får den kommende nye by Vinge ved Frederikssund også en rolle i at sikre kulturarven, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Byggeriet, der netop er sendt i udbud, skal, når det står færdigt, huse kulturhistoriske genstande, som ikke er en del af en igangværende udstilling på Nationalmuseet, samt biblioteksmateriale fra Det Kongelige Bibliotek, fremgår det.

"De to institutioner har brug for opbevaringsplads, og valget faldt på Vinge, fordi det lever op til de krav, der er til blandt andet infrastruktur. Placeringen skulle være relativt tæt på København, så brugerne af magasinet har let ved at komme dertil i både bil og med offentlig transport, og det lever Vinge op til," siger Morten Dam Hansen, projektleder i Slots- og Kulturstyrelsen, til avisen.

Hvem der skal opføre det nye magasin afgøres først før sommerferien næste år, hvorefter der skal projekteres og laves lokalplan, der betyder, at byggeriet forventeligt står klar i 2021.

Gigantisk byprojekt er ude af kurs

AP Pension skyder over 1 mia. kr. i by i Nordsjælland

MT Højgaard vinder totalentreprise på 590 mio. kr. til sjællandsk byprojekt

Ny by må halvere sine butiksplaner

Forsiden lige nu

Visionen om Ørestad er ved at være fuldbragt

By & Havn kan snart melde alt udsolgt i Ørestad, der både erhvervsmæssigt og boligmæssigt markerer sig som et af Københavns nye trækplastre. Det er ikke bare lokalt, men i forhold til hele Øresundsregionen, lyder det fra adm. direktør Anne Skovbro.

It-millionærer går ind på ejendomsmarkedet med trecifret millionopkøb i Odense

"Det er nok en af årets største handler," siger Per Svehag, adm. direktør i Dangroup Invest til EjendomsWatch. Den fynske investor har købt en odenseansk ejendomsportefølje på 14.000 kvm af lokale investorer med advokat i spidsen. Købet sker gennem en nyoprettet fond på 500 mio. kr. Flere fonde kan være på vej, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier