EjendomsWatch

Vinge skal rumme kulturarv

Den kommende nye by Vinge ved Frederikssund skal udover boliger også rumme opbevaringsplads for Nationalmuseet.

Foto: Henning Larsen Architects

Med en investering på 263 mio. kr. i et nyt museumsmagasin får den kommende nye by Vinge ved Frederikssund også en rolle i at sikre kulturarven, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Byggeriet, der netop er sendt i udbud, skal, når det står færdigt, huse kulturhistoriske genstande, som ikke er en del af en igangværende udstilling på Nationalmuseet, samt biblioteksmateriale fra Det Kongelige Bibliotek, fremgår det.

"De to institutioner har brug for opbevaringsplads, og valget faldt på Vinge, fordi det lever op til de krav, der er til blandt andet infrastruktur. Placeringen skulle være relativt tæt på København, så brugerne af magasinet har let ved at komme dertil i både bil og med offentlig transport, og det lever Vinge op til," siger Morten Dam Hansen, projektleder i Slots- og Kulturstyrelsen, til avisen.

Hvem der skal opføre det nye magasin afgøres først før sommerferien næste år, hvorefter der skal projekteres og laves lokalplan, der betyder, at byggeriet forventeligt står klar i 2021.

Gigantisk byprojekt er ude af kurs

AP Pension skyder over 1 mia. kr. i by i Nordsjælland

MT Højgaard vinder totalentreprise på 590 mio. kr. til sjællandsk byprojekt

Ny by må halvere sine butiksplaner

Forsiden lige nu

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Jens Kramer Mikkelsen siger farvel til By & Havn. Abonnenenter på EjendomsWatch kunne i den forløbe uge læse interviews med selskabets bestyrelsesformand, mens direktør uddybede regnskabet. Et andet interview var med stifteren af Schmidt Hammer Larsen, der igangsætter generationsskifte, med Dades, der køber op i Odense og med den nye formand for Ejendomsforeningen Danmark.

Barfoed-direktør: Tomgang irriterer os

Det familieejede ejendomsselskab fra Odense fokuserer på at udvikle og optimere sine nuværende aktiver specielt i hjembyen og København, så de bliver udnyttet optimalt. Omlagte lån og en tiltagende polstring af virksomhedens økonomi giver løfter om et stærkt 2018, siger direktør til EjendomsWatch. Inden for få år runder porteføljen 10 mia. kr., lyder det.

Nyvalgt formand: Vi skal have bedre føling med vores medlemmer

Henrik Dahl Jeppesen vil som ny formand for Ejendomsforeningen Danmark forstærke kontakten til foreningens omkring 5400 medlemmer. Konkret viden om deres dagligdag skal gøre foreningen stærkere over for politikere og skabe en mere synlig forening, siger han til EjendomsWatch i sit første interview i sin nye rolle.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier