EjendomsWatch

Vinge skal rumme kulturarv

Den kommende nye by Vinge ved Frederikssund skal udover boliger også rumme opbevaringsplads for Nationalmuseet.

Med en investering på 263 mio. kr. i et nyt museumsmagasin får den kommende nye by Vinge ved Frederikssund også en rolle i at sikre kulturarven, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Byggeriet, der netop er sendt i udbud, skal, når det står færdigt, huse kulturhistoriske genstande, som ikke er en del af en igangværende udstilling på Nationalmuseet, samt biblioteksmateriale fra Det Kongelige Bibliotek, fremgår det.

"De to institutioner har brug for opbevaringsplads, og valget faldt på Vinge, fordi det lever op til de krav, der er til blandt andet infrastruktur. Placeringen skulle være relativt tæt på København, så brugerne af magasinet har let ved at komme dertil i både bil og med offentlig transport, og det lever Vinge op til," siger Morten Dam Hansen, projektleder i Slots- og Kulturstyrelsen, til avisen.

Hvem der skal opføre det nye magasin afgøres først før sommerferien næste år, hvorefter der skal projekteres og laves lokalplan, der betyder, at byggeriet forventeligt står klar i 2021.

Gigantisk byprojekt er ude af kurs

AP Pension skyder over 1 mia. kr. i by i Nordsjælland

MT Højgaard vinder totalentreprise på 590 mio. kr. til sjællandsk byprojekt

Ny by må halvere sine butiksplaner

Forsiden lige nu

Medie: Nødlidende andelsforening leder efter køber

Andelsboligforeningen Ringertoften i København med en gæld på 459 mio. kr. leder efter en køber til foreningens ejendom. Det viser salgsmateriale, som mediet Insidebusiness er kommet i besiddelse af. "Garvet kriseadvokat" er på sagen, lyder det.

Ineffektivitet koster milliarder i den almene boligsektor

Trods milliardgevinster ved at samle indkøb centralt vælger de fleste boligselskaber selv at købe ind og hyre håndværkere. Sektoren agerer umodent, mener konsulentfirma, som til dels bakkes op af sektorens fælles indkøbsenhed, Almenindkøb. Her møder man lokal uvilje mod at hente besparelser, hvilket der kan være lyssky grunde til, lyder det.

C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

For næsen af 23 andre teams, herunder Big, vinder det danske arkitektfirma sammen med norsk partner opgaven med at virkeliggøre et godt 45.000 kvm stort transportknudepunkt i Norges hovedstad.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier