EjendomsWatch

Byggechef vil have almene boliger under Københavns tage

Københavns uudnyttede tagarealer kunne hjælpe byen i mål med flere almene boliger, hvis ellers kommunen havde politisk mod og vilje, lyder det fra byggechefen i den almene boligadministrator Domea.dk.

Byggechef Charlotte Nørbak i Domea.dk | Foto: PR

22.000 ekstra tagboliger kunne en lempelse af de gældende byggeregler give Københavns Kommune, men en træg sagsbehandling og et ønske om at fastholde skrå tage og kviste står i vejen for realiseringen, påpeger byggechef Charlotte Nørbak i Domea.dk i en klumme, som EjendomsWatch bringer onsdag.

"Hvis Københavns Kommune i en periode vil give en fornuftig og forsvarlig dispensation fra reglerne, er det muligt hurtigt at udnytte nogle af de mange kvadratmeter under Københavns tage til nye almene boliger," hedder det i klummen.

Videre hedder det:

"Udvikling sker ikke uden udfordringer - og nye almene lejligheder skabes ikke uden, at vi alle læner os ind og ser, hvad vi hver især kan bidrage med. Det er ikke nødvendigvis nemt, men gevinsten er stor - meget stor og måske ikke så svær at hente hjem."

Hele klummen kan læses her.

København gemmer stort investeringspotentiale på loftet

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier