Aberdeen Standard Investments jagter afkast i eksisterende ejendomsfonde

Der er grøde i markedet for anparter i ejendomsfonde, som investorerne gerne vil af med før tid. Det er nemlig så nyt, at investorer kan få et solidt merafkast uden større risiko, lyder beskrivelsen.
Dimme Lucassen, senior investeringsmanager i Aberdeen Standard Investments | Foto: PR
Dimme Lucassen, senior investeringsmanager i Aberdeen Standard Investments | Foto: PR
AF HANS LØGSTRUP POULSEN, EJENDOMSWATCH

Kapitalforvalteren Aberdeen Standard Investments er strategisk begyndt at satse på såkaldte secondaries, der er anparter i unoterede ejendomsfonde, som investorerne vil af med før tid. Det skriver Berlingske. I perioder med uro på markedet er de meget billige, og dermed kan investeringsselskabet tilbyde sine kunder et langt højere afkast, end hvis de på normal vis køber sig ind i nyetablerede ejendomsfonde med en lav risiko.

"For den, der vil sælge, er medinvestorerne i fonden de mest sandsynlige købere. De kender både fonden, aktiverne og manageren, og de vil sandsynligvis kunne give den bedste pris. Men hvis de ikke kan eller vil sætte mere kapital ind i fonden, bliver det sværere, og det er her, vi kommer ind i billedet. Vi har et team på 17 investeringsspecialister, så vi har kapaciteten til at analysere de secondaries, der bliver sat til salg. Hvis vi ikke allerede har investeret i fonden, er det et arbejde, der skal gøres fra bunden hver gang, for der er typisk ikke andre, der har analyseret den samme investeringsmulighed tidligere," siger Dimme Lucassen, senior investeringsmanager i Aberdeen Standard Investments, til Berlingske.

Dimme Lucassen forventer, at afkastet kommer til at ligge ca. 6 procentpoint over de 8 pct., som en europæisk normalportefølje har givet i afkast de seneste år, selvom typen af de underliggende ejendomme har været den samme.

I unoterede ejenomdomsfonde skal normalt vente tålmodigt i 5-10 år, indtil fondene bliver afviklet, og fortjenesten bliver fordelt mellem investorerne. Det er således ikke meningen, at investorerne skal sælge undervejs, men nogle får alligevel et behov for det. Derfor opstod der et marked for secondaries i 00'erne. Det forsvandt med finanskrisen, men siden er det genopstået og er ifølge Dimme Lucassen de seneste år vokset med ca. 15 pct. om året.

EjendomsWatch har tidligere skrevet om, hvordan den New York-baserede Madison International Realty, der blandt andet forvalter for danske Lærernes Pension, henter gode afkast på at købe sig ind i ejendomme i USA og Europa, når andre investorer ønsker at komme ud.

Denne artikel er leveret fra vores søstersite EjendomsWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også