Ejendomsporteføljerne vokser og bliver handlet oftere

De seneste måneders handler imellem svenskejede koncerner på det danske ejendomsmarked er en konsekvens af øget professionalisering i sektoren, skriver Børsen.
Kristian Krogh, direktør for Niam i Danmark. | Foto: Jenny Andersson/News Øresund
Kristian Krogh, direktør for Niam i Danmark. | Foto: Jenny Andersson/News Øresund

Store svenske ejendomsselskaber og formueforvaltere har på det seneste handlet danske ejendomme for betydelige beløb - handler, som også EjendomsWatch har beskrevet.

En af dem er det svenske ejendomsselskab Castellum, der har opkøbt Norrporten. Den anden er forvalteren af ejendomsfonde, Niam, der har solgt massivt ud til Heimstaden.

Castellum-topchef: Vi ser på alle muligheder i København

Niam sælger boligportefølje til Heimstaden for 422 mio. kr. 

Ifølge Børsen afspejler handlerne afspejler en ny trend i ejendomssektoren, hvor det handler om at optimere og værdiskabe i forskellige dele af værdikæden, hvor det tidligere var pensionskasser og fonde, der købte op med henblik på et langvarigt ejerskab.

"En handel er ikke nødvendigvis et udtryk for, at én har lavet en god handel, og en anden har lavet en dårlig handel. En handel er udtryk for, at forskellige aktører har forskellige holdninger og forskellige strategier, tilgange og timing. Nogle prøver at stikke næsen frem, før de kan se tallene i statistikkerne. Andre kommer ind senere med et mere langsigtet strategisk sigte," siger Kristian Krogh, direktør i Niam, til Børsen.

Hans synspunkt deles af Castellums danske markedsdirektør, Thomas Wenzel Olesen, der over for Børsen taler om en professionalisering, hvor mange af de store selskaber, der er på børserne skal konkurrere med store selskaber inden for mange andre sektorer.

Svensk ejendomskæmpe opruster sin tilstedeværelse i Danmark

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også