EjendomsWatch

Risikoråd kritiseres for manglende handling

Selvom Det Systemiske Risikoråd advarer om boblelignende tilstande på finansmarkedet, har man ikke valgt at indføre en buffer til at styrke bankernes kapitalgrundlag. Det vækker blandt andet kritik fra cheføkonomi Saxo Bank, Steen Jakobsen.

Foto: Mads Nissen/POLFOTO

Det Systemiske Risikoråd bør sætte mere handling bag ordene.

Sådan lyder kritikken fra flere sider, efter Risikorådet forleden var ude med en skarp advarsel mod boblelignende tilstande på finansmarkedet og potentielle systemiske risici for landets banker. Alligevel går man ikke videre og indfører en kontracyklisk buffer for at styrke bankernes kapitalgrundlag. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Kritikken af den manglende handling fra Risikorådet kommer blandt andet fra Steen Jakobsen, cheføkonom i Saxo Bank.

”Jeg må indrømme, at jeg undrer mig meget over, at rådet ikke pålægger bankerne en kontracyklisk kapitalbinding til at stå i mod med, når det samtidig indikerer, at der kan opstå systemiske risici i den finansielle sektor. Det vil være en både sober og rigtig action. Med den aktuelle situation på de finansielle markeder er det svært at se, at der vil opstå mere oplagte behov for en ekstra kapitalbuffer end nu. Den manglende action er ikke mindst paradoksal i forhold til den relativt kraftige advarsel fra Det Systemiske Risikoråd,” siger Steen Jakobsen til Økonomisk Ugebrev og roser i øvrigt rådets skarpe advarsel.

Steen Jakobsen bakkes op af professor Finn Østrup fra CBS, der også gerne havde set mere handling bag ordene. Han efterlyser en konkret anbefaling til politikerne om, hvordan situationen skal håndteres.

Nationalbankens direktør, Lars Rohde, er formand for Risikorådet, og Nationalbanken oplyser, at man ikke har nogen kommentar til kritikken.

Danmarks risikoråd frygter brandudsalg på finansmarkederne

Det Systemiske Risikoråd fastholder advarsler 

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier