EjendomsWatch

Nyt teknologi-samarbejde vil skubbe til innovationen på ejendomsmarkedet

Der er brug for nytænkning, hvis ejendombranchen skal følge med tidens behov, lyder det. Derfor er Proptech Denmark og IBM gået sammen om at hjælpe danske iværksættervirksomheder med ideer inden for ejendomsteknologi.

Europas første 3D- printede bygning skal opføres på dansk jord. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Et stigende behov for nye teknologier og mere individualistiske løsninger også på ejendomsmarkedet har skabt et nyt samarbejde mellem interesseorganisationen Proptech Denmark og it-virksomheden IBM Danmark.

Parterne vil sætte skub i innovationen på ejendomsmarkedet, hvor der er behov for nytænkning, hvis markedet skal følge med efterspørgslen på løsninger, som bl.a. er mere bæredygtige, effektive og transparente, lyder det.

Samarbejdet skaber begejstring hos adm. direktør Nadim Stub fra Proptech Denmark, der kan give sine medlemmer adgang til IBM Cloud og udstede udviklerhjælp til startup-miljøet gennem IBM.

Modsat får IBM adgang til små startups inden for proptech-branchen, siger han i en pressemeddelelse, og det giver muligheder.

”IBM får mulighed for at blive tankeledere og first movere på et vækstmarked. Det kan vise sig at blive meget værdifuldt. Ejendomsbranchen har et voksende behov for at levere mere servicerede løsninger, der møder behovet hos brugerne," siger han i meddelelsen.

IBM's teknologidirektør Jan Lillelund ser også mange fordele ved samarbejdet, som kan forbedre måden, vi lever og arbejder på:

Virksomheden glæder sig over, at aftalen giver "mulighed for ikke kun at støtte sektoren med førende teknologier, men også at hjælpe helt nye unge såvel som mere etablerede proptech-virksomheder i Danmark," siger han.

Ny digital strategi skal åbne nye forretningsmuligheder for Deas

Ti startup-virksomheder skal hjælpe med grøn byudvikling

Intelligente bygninger giver bedre bundlinje

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier