EjendomsWatch

Klumme: Mipim bør vedtage europæisk charter for bæredygtighed

Det er på høje tid, at verdens største ejendomsmesse forpligtiger sig på bæredygtighed, mener Tony Christrup, som står for den danske deltagelse, i denne klumme.

Tony Christrup er ansvarlig for den danske repræsentation på ejendomsmessen Mipim. | Foto: Niels Hougaard / Jyllands-Posten

Når verdens største ejendomsmesse, MIPIM, går i gang til marts næste år i Cannes bør bæredygtighed stå øverst på dagsordenen. Det mener Tony Christrup, der af Byggesocietetet landsbestyrelse er udpeget som formand for den gruppe, Property and Invest Denmark, der står for den danske repræsentation på MIPIM.

Derfor foreslår Tony Christrup at der fra dansk side tages initiativ til, at MIPIM får vedtaget et forpligtigende charter om, at bygge- og ejendomsbranchen vægter bæredygtighed højt i de kommende projekter.

”Det er ikke nok, at vi i Danmark sætter fuld kraft på bæredygtighed i byggeriet. Kun hvis hele Europa står sammen om målet, får indsatsen for alvor effekt. Jeg vil derfor lægge et forslag frem der betyder, at MIPIM formulerer et forpligtende grønt charter der kan tiltrædes på MIPIM-kongressen til marts næste år i Cannes,” siger Tony Christrup.

MIPIMs tema i 2020 er, at fremtiden er human, og det passer godt til det nye initiativ, mener Tony Christrup:

”Jeg kan slet ikke forestille mig et bedre tidspunkt for Danmark at gå frem med dette forslag, ikke mindst fordi vi er bredt anerkendt for at tænke i menneskelige skalaer og værdier i vores byggerier.”

I charteret bør det understreges, at bæredygtighed bør tænkes ind i alle led af en byggeproces både hvad angår valg af materialer og f.eks. transport, ligesom Tony Christrup mener, at social bæredygtighed bør være et tema i form af planlægning der skaber byer, som også borgere med lavere indtægter kan bosætte sig i.

”Disse mål kan kombineres samtidigt med, at branchen opnår en fornuftig rentabilitet og acceptable afkast af sine investeringer. Det er moderne økonomisk bæredygtighed, og det er den model, vi skal have Europa til at forpligtige sig på. Det er mildest talt på tide,” understreger Tony Christrup.

Det forventes over 26.000 deltagere på MIPIM i Cannes næste år herunder næsten 500 talere og oplægsholdere.

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Lokal udviklers køb af Svendborg-ejendom optræder på dagens liste. Oversigten over de i alt to handler bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier