Klumme: Stort potentiale i ny struktur for erhvervsfremme

Når nytårsklokkerne ringer det nye år ind, træder den nye lov om erhvervs- og turismefremme i kraft. Loven skal strømline området og sikre, at både små og store virksomheder får den nødvendige støtte til at styrke deres vækst. Til marts gælder det om at markedsføre Danmark på årets internationale ejendomsmesse Mipim.
Af Tony Christrup, landsformand for Byggesocietetet. | Foto: PR
Af Tony Christrup, landsformand for Byggesocietetet. | Foto: PR
Af Tony Christrup, landsformand for Byggesocietetet

”Forenklet og fremtidssikret”. Så kort kan man betegne den nye lov om erhvervs- og turismefremme. Med den nye lov er der nemlig gennemført en meget tiltrængt opstramning af erhvervsfremmeindsatsen som hidtil har ligget for spredt i de seks regionale vækstfora.

Med etableringen af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har vi nu et et-strenget system som forhåbentligt meget snart er klar med en strategi, der kan rumme alle de decentrale erhvervsfremme-projekter, uden at de overordnede mål går tabt.

Der etableres fra næste år seks tværkommunale erhvervshuse i København, Sorø, Odense, Haderslev, Aarhus og Aalborg med seks filialer i henholdsvis Rønne, Hillerød, Vordingborg, Horsens, Herning og Nykøbing Mors. Husene skal sikre, at den specialiserede erhvervsstøtte kommer flere lokale virksomheder til gavn og ikke kun de store vækstvirksomheder.

Den nye model skal sætte turbo på finansieringen af endnu mere erhvervsfremme og sikre, at færre penge går til administration og flere til at møde virksomhedernes behov. Den model støtter vi op om i Byggesocietetet.

Allerede til marts næste år skal det store slag slås for at markedsføre København og hele Danmark som det helt rigtige sted at investere. Det sker på verdens største ejendomsmesse Mipim i Cannes i Sydfrankrig. Byggesocietetet står for The Greater Copenhagen And Skåne Committees, (tidl. Greater Copenhagen), stand på messen.

Vi sætter alle sejl til for at skabe et effektivt markedsføringsredskab i Frankrig til gavn for bygge- og ejendomsbranchen og appellerer til alle om at støtte op om projektet. På Mipim mødes investorer med projektudviklerne, og vi vil skabe en professionel ramme, så der lander så mange investeringer som muligt i Danmark. Byggesocietetet indbyder den nye erhvervsfremmebestyrelse til et samarbejde med fokus på vækst og nye investeringer.

Den nye lov implementerer den politiske aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti og virker fra den 1. januar 2019, men allerede nu træder de bestemmelser i kraft, der etablerer Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Det nye år tegner til at blive et godt år med fokus på forenklinger, mindre administration og et forstærket fokus på vækstmulighederne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også