EjendomsWatch

Klumme: Ejendomsbranchen skal løbende arbejde med databeskyttelse for at undgå bøder

Ved både succession og overdragelse af fast ejendom er det vigtigt, at parterne i overdragelsesaftalerne tager hånd om ansvaret for særlige databeskyttelsesretlige risici. Det kan eksempelvis være risikoen for, at de personoplysninger, der overdrages, er indhentet på et ulovligt grundlag.

Det er nu lidt over to måneder siden, at databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven trådte i kraft. De fleste virksomheder har arbejdet på højtryk for at få styr på deres behandling af personoplysninger inden ikrafttrædelsesdagen. Det gælder også for aktørerne inden for ejendomsbranchen, der ofte behandler store mængder af personoplysninger om lejere, medarbejdere og eksterne serviceudbydere med flere.

Ejendomsbranchens aktører har haft travlt med at udarbejde retningslinjer for behandlingen af personoplysninger, indgå databehandleraftaler og sikre sig dokumentation for behandling af personoplysninger. Alt sammen for at undgå at blive ramt af de stærkt forøgede bøder, der samtidig er indført.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier