EjendomsWatch

Klumme: Hvad sker der, når AB 18 afløser AB 92 som standardaftale?

Det dugfriske høringsudkast til en AB-reform varsler store ændringer i kontraktforholdene i bygge- og anlægssektoren. De skal især gøre det lettere at håndtere konflikter i byggeriet, lyder det i denne klumme.

Claus Berg er er partner i advokatvirksomheden Bech-Bruun og er specialiseret i konfliktløsning og rådgivning om alle aspekter af entrepriseret og udbudsret. | Foto: PR/Bech-Bruun

En omfattende reform af de nugældende standardvilkår (AB 92, ABT 93 og ABR 89) er nu på trapperne, og det dugfriske høringsudkast til en AB-reform varsler store ændringer i kontraktforholdene i bygge- og anlægssektoren.

Efter cirka tre års udvalgsarbejde offentliggjorde Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen den 2. februar 2018 et høringsudkast til AB 18 og ABR 18, der skal afløse de nugældende standardaftaler AB 92 og ABR 89 for hhv. bygge- og anlægsarbejder og rådgivning knyttet hertil. Et særskilt standarddokument for totalentreprise (ABT 18) til afløsning af det nugældende ABT 93 forventes offentliggjort i løbet af foråret.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier