Politisk flertal vil udfase hjælpepakker fra coronakrisen

Hjælpepakker, som blev indført grundet coronakrisen, vil blive udfaset, siger finansminister Nicolai Wammen (S).
Finansminister Nicolai Wammen (S) samt Søren Pape Poulsen (KF), Troels Lund Poulsen (V), Sofie Carsten Nielsen (RV) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) under doorstep efter forhandlinger om økonomisk sommerpakke, i Finansministeriet i København, natten til mandag den 15. juni 2020.
Finansminister Nicolai Wammen (S) samt Søren Pape Poulsen (KF), Troels Lund Poulsen (V), Sofie Carsten Nielsen (RV) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) under doorstep efter forhandlinger om økonomisk sommerpakke, i Finansministeriet i København, natten til mandag den 15. juni 2020.
AF RITZAU

Et bredt flertal af Folketingets partier er enige om at udfase hjælpepakkerne, som er blevet oprettet under coronakrisen.

Det siger finansminister Nicolai Wammen (S), der er "glad for aftalen". 

"Vi udfaser nu de hjælpepakker, der blev sat i værk, da vi var i gang med at lukke Danmark delvist ned." 

"Nu er vi heldigvis i gang med at åbne igen, og derfor er tiden også inde til, at hovedparten af de initiativer, vi har taget, skal stoppe. "

"Andre kan få lov at fortsætte noget tid endnu," siger Nicolai Wammen.

Pakkerne blev indført grundet coronakrisen og vurderes af forskere til at have afværget 81.000 fyringer. Særligt ordningen om lønkompensation er blevet benyttet af mange virksomheder.

Med ordningen har virksomhederne kunnet få dækket op til 75 procent af de hjemsendte medarbejderes løn, hvis de ikke fyrer dem. 

Aftalen indebærer også en sommerpakke, der skal hjælpe økonomien i gang ved blandt andet at udbetale tre ugers feriepenge.

Der er ikke regnet på, hvor mange arbejdspladser den nye aftale med blandt andet udbetaling af feriepenge vil give, siger Nicolai Wammen.

"Det er for tidligt at sige, hvor mange arbejdspladser det vil give, men det er et vigtigt bidrag til at få gang i Danmark igen," siger finansministeren.

Feriepengene bliver udbetalt senest til oktober. Det skyldes ifølge Wammen "tekniske årsager".

"Danskerne kan være trygge ved, at pengene kommer. Så hvis man i sommerperioden vil bruge penge på is, tøj eller ting til hjemmet, så kan man gøre det i vished om, at pengene kommer til oktober," siger Nicolai Wammen.

Aftalen om udfasning af hjælpepakker og økonomisk sommerpakke er forhandlet på plads mellem regeringen og de resterende partier med undtagelse af Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti natten til mandag.

Første etape

Hos Dansk Erhverv vil man nærstudere detaljerne om udfasningen af hjælpepakkerne. 

Administrerende direktør Brian Mikkelsen mener, at der er brug for flere initiativer, der kan sikre hjælpepakker til de hårdest ramte brancher. 

"Vi ser aftalen som første etape. Desværre er de økonomiske trængsler så langt fra forbi hverken her i Danmark eller i resten af verden, siger han i en skriftlig kommentar. 

"Alt tyder på, at der bliver brug for mere stimuli og varige forbedringer af virksomhedernes konkurrenceevne." 

"Derfor står der fortsat et stort arbejde foran os i forhold til at understøtte vores erhvervsliv og dermed sikre danske arbejdspladser og dansk økonomi," siger Brian Mikkelsen.

Shoppingcentre mangler formuer fra underdrejede butikker

Scandic skal nytænke sine hoteller – nedskrivninger giver milliardtab

Storcentre: Vi er klar til genåbning

Store ejendomsaktører fravælger statshjælp: "Vi har ikke behov for det"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også