EjendomsWatch

Antallet af certifikater på bæredygtigt byggeri står til mere end en fordobling i år

Flere bygherrer vælger at få bæredygtighedscertificeret deres byggeri til kategorierne sølv eller guld, og i 2020 forventer Green Building Council over 100 nye DGNB-certificerede byggerier, siger direktør til EjendomsWatch. Kvalitetsløftet skal skubbe klimadagsordenen fremad, lyder det.

Rederiet DFDS' kommende domicil i Nordhavn i København, som NCC skal bygge for Pensiondanmark. Det skal efter planen bæredygtighedscertificeres i næsthøjeste kategori, guld, kun overgået af kategorien platin. | Foto: Visualisering: PLH Arkitekter

Antallet af DGNB-certificeringer for bæredygtighed er steget over de sidste otte år, viser tal fra den danske organisation Green Building Council Denmark, der står for certificeringen i Danmark.

I 2012, hvor der første gang var mulighed for at få certificeret sit projekt, var der i alt ni certificeringer. I 2019 var det tal på 39, hvoraf 24 er certificerede projekter, og 19 er præcertificerede.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier